Молитвен призив от Пакистан

0

Страшни наводнения са опустошили почти една трета от Пакистан вследствие на природна стихия, която ООН нарече „мусон на стероиди“, и страната спешно призовава за помощ.

 

Отправен е спешен международен призив за набиране на …

Молитвен призив от Пакистан

Молитвен призив от Пакистан

Молитвен призив от Пакистан
Страшни наводнения са опустошили почти една трета от Пакистан вследствие на природна стихия, която ООН нарече „мусон на стероиди“, и страната спешно призовава за помощ.

 

Отправен е спешен международен призив за набиране на 136 милиона британски лири за подпомагане на населението, което страда от бедствието.

 

Досега повече от 1100 души са станали жертва на наводненията, загубвайки живота си. Лекарите казват, че напоследък често им се налага да лекуват смъртоносни заболявания, вследствие на застоялата вода, която не се оттича.

 

Терил Маси, програмен мениджър на християнската благотворителна организация Tearfund, казва следното по повод трагедията: „33 милиона души са засегнати от наводненията в Пакистан.

 

„Това е 15% от нашето население, но се равнява на почти половината от населението на Обединеното кралство.

 

„Една трета от страната е наводнена и над 6 милиона души са видели как домовете им са напълно или частично разрушени.

 

„Хората са по пътищата без подслон и храна.

 

„Много са загубили своите вещи, спестявания, добитък и земеделска реколта и сега са изправени пред перспективата от избухване на болести поради застоялата вода.“

 

„Много бихме искали да видим правителствата да дават повече пари на организациите на гражданското общество. Така че бихме искали организации като Tearfund да могат да получават нужните средства, за да можем да отидем и да допринесем ефективно, за да помогнем на хората да преодолеят страданието и проблемите си в резултат на стихиите."

 

Благотворителната организация работи със семейства, засегнати от наводненията, като им помага да избегнат болести или да намерят храна.

 

„Ние им осигуряваме мрежи против комари с питейна вода и изпомпваме застоялата вода от засегнатите райони“, казва Терил. „Досега сме подпомогнали 1500 семейства, с хранителни и нехранителни стоки.

 

Смята се, че променящият се климат е виновен за продължаващите наводнения.

 

„Това, което виждаме, е, че времето просто не е нормално“, продължава той. „Обилните дъждове, тяхната интензивност е изключително различна от това, което сме наблюдавали преди."

 

Християните по света са призовани да се молят за бедстващите хора в Пакистан.

 

Източник: Premier Christian News

Photo: Sky News

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.