Молитва за Украйна

0

Християните са призовани да се молят за мир в Украйна, тъй като международното напрежение ескалира.

 

Папа Франциск призова за световен ден на молитва за източноевропейската страна, заради нежеланите руски войски, които се струпват на г…

Молитва за Украйна

Молитва за Украйна

Молитва за Украйна
Християните са призовани да се молят за мир в Украйна, тъй като международното напрежение ескалира.

 

Папа Франциск призова за световен ден на молитва за източноевропейската страна, заради нежеланите руски войски, които се струпват на границата.

 

Световният католически лидер направи съобщението вчера и призова за диалог за смекчаване на кризата по време на седмичното си обръщение към поклонници и туристи на площад "Свети Петър".

 

Светът наблюдава как спешните преговори между американски и руски дипломати досега не успяват да постигнат решение.

 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупреди в петък за "бърз и сериозен" отговор, ако Русия нахлуе в Украйна, съобщава агенция "Ройтерс". Руският външен министър Сергей Лавров каза, че Москва все още чака писмен отговор на исканията си за гаранции за сигурност.

 

Папата заяви: „Следя със загриженост нарастващото напрежение, което заплашва да нанесе нов удар по мира в Украйна и да постави под съмнение сигурността на Европа, с още по-сериозни последици“.

 

Той призова "всички хора с добра воля" да се молят следващата сряда, така че всички политически инициативи да бъдат "в служба на човешкото братство", а не на партийни интереси.

 

Европейският методистки съвет също изрази загрижеността си относно кризата, като призова за мирен път напред и покани методистките, уеслиански и евангелски църкви в цяла Европа да се молят за единство и мир, особено през тази молитвена седмица, посветена на християнското единство.

 

Premier Christian News

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.