Молете се за Кувейт

0

От времето на иракската окупация до сега Кувейт се е върнал към стабилността и благоденствието. Материализмът се засилва, а моралът запада, но ограниченията върху християните остават. Молете се кувейтските лидери и хора да се отворят за християнскат…

Молете се за Кувейт

Молете се за Кувейт

Молете се за Кувейт
От времето на иракската окупация до сега Кувейт се е върнал към стабилността и благоденствието. Материализмът се засилва, а моралът запада, но ограниченията върху християните остават. Молете се кувейтските лидери и хора да се отворят за християнската вяра, а не само за безбожните западни ценности. Само за няколко стотин кувейтци се знае, че са християни.

 

Чуждите етнически малцинства без желание приемат чужденци да им вършат повечето от работата. Малко чужденци са постоянни жители на Кувейт – повечето са с краткосрочни договори и много оставят семействата си за да работят в Кувейт. Над 1 милион души се намират в Кувейт, за да работят въпреки широко разпространеното лошо отношение към чуждата работна сила.

 

Палестинците и египтяните работят от дълго в Кувейт, но са дискриминирани поради мисленето, че са сътрудници на Саддам Хюсеин по време на войната в залива. Повечето от християните между тях са номинални. Молете се тяхното слабо духовно състояние и лошо отношение от страна на правителството да бъде обезличено от работата на Святия Дух, а истинските вярващи да намерят възможности за споделяне на тяхната вяра по правилния начин.

 

Азиатците, които идват главно от Южна Азия и Филипините, са в най-голяма степен представени като работна сила. Голям брой от тях работят при трудни обстоятелства и инциденти с насилие и изнасилване на жени не са рядкост. Молете се Божията благодат да бъде върху вярващите и неспасените в тези етнически малцинства.

 

Хората от Средния Изток. Повечето от тези етнически групи са недостигнати с Евангелието, най-вече иранците и бедуините. Молете Господ да ги огрее със своята светлина на спасение.

 

Чуждите християни печелят позиции поради молитвите си и помощите по време и след иракската окупация. Има осем места, където църквите се събират публично в Кувейт, две от които са католически. Националната евангелска църква е дала подслон на 35 християнски общности, които имат събирания с бивша болница. Болшинството са индийци и някои араби. Службите се провеждат на английски, арабски, урду и малиали. Молете се вярващите да имат пълна свобода за поклонение и свидетелство и техния живот да посочва Господ Исус като Спасител.

 

 Много кувейтци пътуват до други страни, като туристи, бизнесмени и студенти и някои от тях са станали християни. Страх от репресии често ги кара да не се връщат в Кувейт. Молете се за мъдрост и смелост в тези обръщенци и за товар за достигане на техните сънародници.

 

Християнската литература е стратегическо служение в Кувейт. Две християнски книжарници са насочили усилията си да направят Писанията достояние за всички в Кувейт.

 

Християнските медии са важна част от комуникирането на Евангелието при сложната ситуация в Кувейт. Молете се за:

 

Радиоизлъчванията – покриват се от Сейшелските острови (21 часа седмично) и Кипър (10 ч/седм.) Молете се за широка аудитория и вечни плодове.

 

Християнските видео и аудио касети – за ефективна дистрибуция. Филмаът "Исус" на видео касета е широко, но тайно разпространяван.

 

Сателитните излъчвания да се използват, като чрез тях се излъчват качествени, арабски програми. SAT – 7 и Библейският канал се справят успешно.

 

Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.