jesuskids

Визитка: Татеос Нигохосян (Национален директор на Инспирейшънъл филмс)
e.info: Филмът Исус отново доказа с новата си вересия, че е една силна и търсена продукция в България. Доволни ли сте от резултатите от прожекциите?
Това, което преживяхме и видяхме заедно с над 2000 доброволци от цялата страна е несравнимо. Над 280 000 души са посетили прожекциите на филма „Историята на Исус за деца” и над един милион и двеста хиляди са го гледали по bTV, надминавайки всички рейтинги на другите предавания, включително на шоуто на Слави (статистиката е от рейтинг отдела на bTV) Благодарим на Бог за това, че толкова много хора са имали възможността да гледат филм за живота на Христос.
e.info: Разкажете ни малко за историята на Филма Исус и настоящата продукция?
Филмът Исус е най-гледаният, най-превежданият и най-разпространяваният филм в света. През 1991г. е преведен и на Български и е бил прожектиран във всички градове и 97% от селата. Филмът има своите преработки и следните заглавия: “Поклон на хилядолетието към Исус”, „Повече от злато” и „Историята на Исус за деца”, направен за цялото семейство – животът на Исус през детските очи. Последната адаптация е и първият преведен на ромски език филм в България. Сега той се прожектира в селата и градовете, които не са имали възможността да го гледат.
e.info: А вие как се свързахте с Филма Исус?
През 1992г филмът Исус започна своето разпространение в България и ние бяхме първите разпространители. Няколко ентусиасти на доброволни начала. В продължение на годините служението се разрастваше до момент, в който стигнахме до нивото на тази кампания.
e.info: Агапе България се гордее със своите служители. Какви качества трябва да има човек, за да може да работи в организация от такъв тип?
Да има сърце за Бог и за изгубените. Да подражава на Христос и да върши Неговата воля.
e.info: Предполагам, че такъв голям проект струва доста. Възможно ли е подобно начинание да бъде осъществено без външна инвестиция?
За съжаление това все още не е възможно, тъй като в България консуматорството е много силно изразено. Вярвам, че ще дойде време, когато нещата ще се променят.
e.info: Какво е отношението на локалните църкви към вашата дейност и към филма след прожекциите?
Не бих казал, че църквите участваха в този проект, но по-скоро те го осъществиха. Всички те искаха и достигнаха своят си град и сега достигат селата около градовете си с благата вест чрез филма. Сега, насърчени от отклика на населението, са още по запалени за прожекции.
e.info: Залагате ли на силата на интернет при разпространението на филма?
В интернет е бъдещето на всеки вид информация, комуникация, пазари и реклами. Вярваме, че това ще е и начин благовестието да достигне до сегашното и следващите поколения напред.
e.info: Какви планове за бъдещето на филма като служение в България имате?
Бихме искали до края на годината да бъде прожектиран в колкото е възможно повече градове и села. Ще предоставим възможност това да стане и из стотици училища из страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.