Молете се за членовете на нашето Семейство, които са зад решетките заради вярата си в Исус.

Братята от Судан, Кова Шамал и Хасан Абдурахим, и чехът Петр Язек (снимката горе) се явиха пред съда на 17 октомври, обвинени в престъпления, заслужаващи смъртна присъда. Обвинението преписа на Петр опетняване на репутацията на Судан чрез неговите доклади, които те твърдят, че са критични за военните действия на правителството в Южен Кордофан. Също така те свързаха братята с дарфурийския студент, ранен в протест. Молете се за тяхното оправдание. (Източник: Sudan Tribune)

Радвайте се с нас за освобождението на Бенам Ирани от затвора в нощта на 17 октомври. Той прекара последните шесто години зад решетките заради присъдата си заради „престъпления срещу националната сигурност“, а именно ръководейки домашна църква и споделяйки за вярата си. Той също се оплаква от здравословни проблеми, които се изостриха след побои от надзиратели и затворници. Молете се за отново събраното семейство на Бенам и за останалите 200 в Иран, затвориници заради вярата. (Източник: Middle East Concern)

Молете се също за всички момичета, които Боко Харам отвлякоха през април, 2014 г., от Чибок, североизточна Нигерия. 21 момичета бяха освободени миналата седмица, но почти 200 други остават в пленничество. Според докладите от Боко Харам откозват да преговарят за освобождението на повече от пленените момичета. Молете се момичетата да получат Божието изцеление и любяща грижа, от които се нуждаят. (Независим източник)

И молим ви продължавайте също да помните нашата сестра от Пакистан, Ася Биби, чието окончателно обжалване беше отново отложено. Молете се обжалването да бъде прослушано много скоро и да бъде успешно.

20 thoughts on “Молете се за членовете на нашето Семейство, които са зад решетките заради вярата си в Исус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.