15 християни са арестувани

15 християни са арестувани

ЕРИТРЕЯ: 15 християни са арестувани отново

Еритрейските власти наскоро арестуваха 15 християни чрез нахлуване в домовете им в столицата Асмара. Всички преди това са били в затвора заради вярата си – някои до 16 години.

Тази последна вълна от арести на мъже и жени от различни църкви на възраст от 20 до 60 годишна възраст поставя под заплаха всяка перспектива за смекчаване на политиката спрямо християнските затворници в Еритрея, след като наскоро бяха освободени немалко от тях. Някои вече са излежавали до 16 години зад решетките, а други са били задържани между пет и шест години. Те бяха освободени миналото лято, но сега са арестувани отново след откриването на списък с имена на християни.

Всички вярващи бяха отведени в затвора с максимална сигурност
“Mai Serwa” в столицата.

През юли властите отново арестуваха двама възрастни пастори,
Гирмай Арая и Самуел Гебревлелди. И двамата са над 70-годишни и са лидери в еритрейската църква “Пълното Евангелие”. Не е посочена причина за ареста им.

Смята се, че сега в Еритрея има около 160 християни затворници.

Имаше много добри новини миналата година, когато някои християни бяха освободени“, казва партньорът ни от “Релийз” д-р Берхан Асмелаш. „Живеем с надежда, но правителството все още не е променило политиката си. Били сме в същото положение и преди.“

* Да се молим арестуваните да останат силни във вярата си и да усещат Божието присъствие и снабдяване, докато са задържани.

* Да се молим за всички затворници е Еритрея, за тяхната вяра в Бога, Той да направи път за освобождението им.

* Нека се молим да има истинска и дълготрайна промяна в политиката на правителството спрямо християните.

Благодарности:

Да благодарим на Бога за 25-те години в мисионерска дейност на нашия партньор “SAT-7″ в Близкия изток и Северна Африка! От двучасово излъчване на седмица от наето студио през 1996 г., неговото служение се разшири до 24/7 излъчване по четири сателитни телевизионни канала и множество цифрови медийни платформи. Техният канал на фарси език, SAT-7 PARS, се присъедини към семейството SAT-7 през 2006 г., за да подкрепи народа на Иран, Афганистан и Таджикистан в техните предизвикателни въпроси за дискриминация и гонения. Оттогава той осигурява задълбочено споделяне на Евангелието, изграждане на Христови ученици и подкрепа за уязвими социални групи като жени и млади хора. Молете се той да продължи вярно да подкрепя обсадените, но верни християни в говорещите на персийски език държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.