Млада християнка от Пакистан работеща, като камериерка е убита от мюсюлмански работодатели за „неправилно почистване“

0

Седемнадесет годишна млада християнка, която работила като камериерка за мюсюлманско семейство, е била убита на 6 май 2018 г. за „неподходящо почистване на къщата“.

Каинат Масих идва от бедно християнско семейство от Гуйранвала, Пенджаб и е работила като домашна прислужница за местно мюсюлманско семейство. На 6 май, бащата на Каинат, Саламат, отишъл в къщата, където тя работи, за да я посрещне. Пристигайки около два часа след обяд, той благовествал на работодателя на Каинат и на съпругата му, заедно с още двама мъже и жена, които я нападат.

По-късно той разказва на полицаите как те са държали надолу ръцете и краката на Каинат, като са завързали въже около врата й и се опитали да я задушат. Саламат ги молел да не убиват дъщеря му, но те пренебрегнали неговите молби и Каинат била убита пред него. Според Саламат, дъщеря му е била убита, заради предполагаемото недобро почистване.

По време на писането на този материал, убийството на Каинат е разследвано от полицията в Гуйранвала, но не са извършени арести.

По-голямата част от християните в Пакистан живеят в бедност, ограничени са да работят ниско квалифицирана работа и са изложени на насилие и фалшиви обвинения от страна на техните работодатели. През 2015 г. една майка християнка, работеща в къщата на местно мюсюлманско семейство в Лахор, бе бита от нейния работодател и от полицейски служители, след като отрича обвиненията, че е откраднала пари и злато. Тя е била оставена със счупен крак и ръка, а нейният 20-годишен син по-късно е бил отведен и пребит до смърт след полицейско задържане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.