Господ е близо при ония, които…

Господ е близо при ония, които…

Господ е близо при ония, които са със съкрушено сърце, и спасява ония, които са с разкаян дух.  (Псалми 34:18)

Едно от нещата, които Бог ме научи наскоро е, че Той е този, който ни подкрепя във всяка ситуация, дори и по време на тази пандемия. Той избърсва сълзите ни и изпълва сърцата с радост. И не само сърцата ни, но и сърцата на нашите преследвани братя и сестри в Христа.

 

Днес искам да споделя с вас някои новини от Фондация „Стефанос“ в Нигерия. Те са нашите партньори в служение, които подкрепяте чрез вашата щедрост и молитви.

 

Вие сте благословили вдовици като Сарату Аюба* (на снимката), позволявайки и да се грижи за седемте си деца.

В една студена октомвриска вечер, семейството й се събудило в полунощ, разтревожено от звука на изтрели наблизо. Тя бързо събрала децата си и изтичала в кухнята, за да се скрие.

Малко по-късно Боко Харам нахлули в къщата на Сарату, застреляли мъжа й, и запалили мебелите. Докато пожарите изпепелявали дома й, тя избягала от къщата с ужасените си деца.

Онази нощ Сарату и децата й загубили техния съпруг и баща, дома си и всичко, което са имали.

Уморени и травматизирани, те дойдоха при фондация „Стефанос“. Благодарение на щедростта на грижовни приятели като теб, те получиха молитва, психологична терапия и финансова подкрепа.

Сарату казва: „Ние сме при баща ми и сме добре. Оценявам вашите дарове, вашата любов и загриженост. Благодарим ви! Молитвата ми е Господ да „разшири палатката ви“. (Исая 54:2)’

Ще се молите ли с мен, Господ да продължи да закриля християнските вдовици като Сарату и техните семейства в тези трудни времена?

Моля, изпратете специален коледен подарък от £ 30 или повече, към Release днес, за да помогнете на повече гонени вярващи като Сарату?.

ДА, АЗ ЩЕ ПОМАГАМ НА СЕМЕЙСТВАТА НА МЪЧЕНИЦИТЕ

„Но ангелът им рече: Не бойте се, защото, ето, благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всичките люде.

Лука 2:10

Вашето състрадание и молитвите ви през коледния сезон могат да подкрепят християните в Нигерия и другаде, които изживяват силно гонение в момента.

Бруталните убийства на вярващи и пастори, запалването на домове и църкви, унищожаването на реколта, нападенията срещу деца и още са опустошили щата „Платото“ в Нигерия. Например, през 2018 г. много повече християни в Нигерия са били жертва на насилствено убийство, в което религиозната вяра е решаващ фактор, отколкото където и да е другаде по света; Нигерия е представлявала 3 731 от 4 136 смъртни случая: 90% от общия брой.**

Семейства като на Маргарет Самуил*, чийто дом е бил изгарян два пъти, молят за помощ.

Съпругът на Маргарет е убит от бойците на Фулани през ноември 2016 г. Той се върнал у дома си от църква преди жена си и бойците го убили на прага на собствения му дом и изгорили къщата.

Когато чула изстрелите, Маргарет (на снимката) и други жени събрали децата си и избягали от църквата си до съседното село. Три години Маргарет и децата й се трудели здраво за да възстановят къщата си. През април 2020 г. около 18:00 ч., селото й е атакувано отново. За радост, не са били загубени животи, но къщата на Маргарет е била подпалена за втори път и реколтата й е била унищожена. В момента хиляди преследвани семейства като тези на Маргарет търсят нашата помощ.

Тази Коледа може да подкрепите гонени семейства като това на Маргарет, като изпратите специален подарък от £ 30, £100 или дори £ 250 към Release International.

Вашият щедър подарък ще се използва за осигуряване на така необходима храна, лекарства и подслон за разселени вдовици и семейства на християнски мъченици, в Нигерия, Судан, Буркина Фасо, Пакистан, Шри Ланка, Индия и други страни, където гонението на християни се засилва.

С ваша помощ, Фондация „Стефанос“ и други наши партньори могат да предоставят пасторални грижи и терапия на възрастни, младежи и деца, които са били дълбоко наранени емоционално, психически и физически.

Заедно можем да донесем „добри новини“ и „голяма радост“ на нашите гонени и разселени братя и сестри в Христос, които се нуждаят от специално изливане на Божията любов в живота си сега.

Моля дарете онлайн днес.

Вашата щедрост и молитви могат да бъдат съда, чрез който любовта, която не знае граници, се влива в живота на безброй гонени християни – да постави храна на масите им и усмивки на лицата им и съвършения Божий мир в сърцата им.

С най-дълбоката си благодарност и топли коледни поздрави,

Поул Робинсън

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.