Млад пастир дарява бъбрека си на свой колега

0

Двама пастири от Bellevue Christian Center, Небраска свидетелстват за Божията милост, след като единият предстои да дари своя бъбрек на другия при предстояща трансплантация. Ето и подробностите:

 

„Хора, за мен е голямо удоволстви…

Млад пастир дарява бъбрека си на свой колега

Млад пастир дарява бъбрека си на свой колега

Млад пастир дарява бъбрека си на свой колега
Двама пастири от Bellevue Christian Center, Небраска свидетелстват за Божията милост, след като единият предстои да дари своя бъбрек на другия при предстояща трансплантация. Ето и подробностите:

 

„Хора, за мен е голямо удоволствие да ви представя донора, когото UNMC определи като най-подходящ. По-важното е, че това е донорът, който Бог определи като идеалното съвпадение. Това е моят приятел, моят помощник-пастир, Анди Кауп“, заяви с огромно вълнени п-р Уолтър Хукър на богослужениети в неделя,  докато бършеше сълзите си.

 

През ноември 2021 г. Хукър е поставен в списъка за бъбречна трансплантация в Медицинския център на Университета в Небраска, след като започва процеса на скрининг по-рано през юни. Анди Кауп, който също е преминал през скрининг, миналия месец, получава информация от болницата, че при него има пълно съвпадение и отговаря на изискванията за донор за п-р Уолтър.

 

По време на изказването си пред църквата п-р Хукър пояснява, че бъбреците му функционират само с около 10 процента и че се подлага на диализа три пъти седмично. Той също така отбелязва, че около 10 до 15 души са се обърнали към него, за да се подложат на изследвания и видят дали могат да бъдат негов донор, в това число е и п-р Анди Кауп.

 

„Докато преминавахме през различните фази на медицинските изследвания, ние продължавахме да се молим дали Бог наистина ще ми помогне в тази ситуация и ще даде изход“, каза Хукър на членовете на църквата. „Когато Анди завърши своя скрининг в UNMC, започнахме да се вълнуваме. Анди беше информиран от UNMC, че е подходящ донор за мен.“

 

Кауп добавя, че да бъде подходящ донор за Хукър е повече от просто съвпадение, съобщава CBN News.

 

„Едно от нещата, които научих за Бог във всяка стъпка, е, че Той непрекъснато ни кани да бъдем участници в Неговата история. Винаги има място за нас в Неговия план и просто трябва да Му позволите да влезе във вашия живот. От нас се очаква да Му бъдем послушни. И това е нашата отговорност," казва Анди Кауп в края на службата.

 

„Знаете ли, че в Яков 2 глава се говори за вярата и делата. Там апостолът пита: „Каква полза, ако брат ти има нужда, а ти му кажеш: „Иди и се надявай, че нуждата ти ще бъде задоволена“, когато ти самият можеш да му помогнеш.“

 

„И така, ние искахме да окажем помощ. Искаме да да кажем на всички: „Ние сме свързани. Това е Божият план. Какво може да направи Бог чрез този проблем? За нас е радост и чест да сме част от тази история“, казва Кауп. „Виждаме как Бог работи не само в едно семейство или в две семейства, не само в една църква или само в един град, но какво може да направи Бог чрез тази ситуация, която е допуснал?“

 

На 2 август и двамата пастири трябва да бъдат подложени на операция по трансплантация на бъбрек. Бъбрекът на единия ще спаси живота на другия.

 

Източник: CBN News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.