Молитвена седмица на ОЕЦ

0

virchev_300

Току-що завърши молитвената седмица на ОЕЦ в София. Вече трета година поред по инициатива на Европейския Евангелски Алианс, църквите от различните деноминации в София, членуващи в ОЕЦ, се събират заедно в продължение на една седмица и издигат глас за църквата в България, за народите по света, за онеправданите хора в България, за болните, за младото поколение, за ролята на църквата в обществото и за едно ново препосвещение за служение на Бога.
Няма нищо по-смиряващо и по-обединяващо от това да коленичим заедно пред Кръста на Христос и да издигнем глас в хваление, благодарност и молба за милост и благословение. И ние за трета година се убеждаваме в силата и въздействието на това време прекарано в молитва.

Тази инициатива на ОЕЦ не се отнася само за църквите в София. Във всеки град, където има църкви от няколко различни деноминации, тя може да се осъществи много лесно и да бъде много полезна за Божието дело във вашия град и едно чудесно свидетелство за невярващите. Наша грешка досега е, че не сме ви уведомявали навреме, за да можете да се организирате за провеждане на молитвената седмица.

За да бъде ефективна подготовката, добре е още сега да създадете организационен комитет от 2-3 души, които да се свържат с пастирите на всички църкви и да имат грижата да подготвят местата, където ще се провежда молитвата всяка вечер, кои ще бъдат говорителите, кой ще води хвалението.
Практиката в София е следната: Всяка вечер от понеделник до следващата неделя включително събирането се провежда в различна църква. Говорител е пастир на някоя от другите църкви, а пастирят на църквата ръководи молитвата за съответните нужди. Хвалението се води от църквата, в която се провежда молитвата. Всяка вечер се събират дарения за нуждите на ОЕЦ.

Във вашите градове, вие можете да отделите десятъка от събраните дарения за ОЕЦ, а останалите средства да задържите за общи мероприятия на ОЕЦ във вашия град (общи празнувания на Рождество, Възкресение концерти и други инициативи).

Координатор за молитвената седмица по линия на ОЕЦ е п-р Румен Борджиев. Той изготвя програмата за молитвената седмица през съответната година. Тя е готова обикновено през декември. Ние ще ви я изпратим и ако организационно сте подготвили провеждането на молитвената седмица, няма да представлява затруднение да прекарате заедно в молитва втората седмица на януари.
С това писмо желаем да ви насърчим да опитате Божиите благословения в общата молитва.

С братски поздрав,
п-р Виктор Вирчев,
председател на ОЕЦ

22.01.2007 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.