Maverick City Music прославят Бога за наградата „Грами“

0

Maverick City Music влезе в историята в неделя вечерта, като спечели първата си награда "Грами", ставайки първата християнска или евангелска група, която от 20 години насам на живо изпълнява своя песен в предаването по случай церемонията п…

Maverick City Music прославят Бога за наградата „Грами“

Maverick City Music прославят Бога за наградата „Грами“

Maverick City Music прославят Бога за наградата „Грами“
Maverick City Music влезе в историята в неделя вечерта, като спечели първата си награда "Грами", ставайки първата християнска или евангелска група, която от 20 години насам на живо изпълнява своя песен в предаването по случай церемонията по награждаването.

 

Групата спечели "Грами" за най-добър албум за съвременна християнска музика за албума Old Church Basement. Албумът е записан с групата Elevation Worship. Групата получи и номинации за най-добро госпъл изпълнение/песен (Wait on You), най-добро съвременно християнско музикално изпълнение/песен (Jireh) и най-добър госпъл албум (Juneteenth Edition).

 

Изпълнението на Jireh от Maverick City Music по време на неделното предаване по CBS привлече много нови последователи, които оценяват музиката им. В съобщение за пресата се казва „за първи път от повече от 20 години, евангелски или християнски изпълните; е излъчен по време на телевизионното предаване на живо от церемонията“. Последното подобно представление беше през 2002 г.

 

"БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ!" Това се казва в профила на групата в Tуитър след спечелването на престижната награда. „Всичко, което правим, принадлежи на Бога! Толкова сме горди да бъдем част от това, което Той прави за Царството! Благодарим на ВАС, нашата общност, нашето семейство за любовта и подкрепата, това не би било възможно без вас!”

 

Чандлър Мур от Maverick City Music прие наградата на сцената на Грами, като членовете на двете групи – Maverick City и Elevation Worship – застанаха зад него.

 

„Ние просто искаме да благодарим на Бога“, каза той, преди да добави, че групата е създадена „за да бъдат чути тези, които са маргинализирани и отхвърлени от обществото“.

 

„Всички ние на тази сцена сме израз на Божията милост“, каза той.

 

Много фенове в социалните медии се насладиха на изпълнението, макар и да беше – както някои отбелязаха – прекъснато и да продължи по-малко от една минута.

 

„Всъщност имам сълзи в очите си, гледайки видеоклиповете на MavCityMusic по време на церемонията на наградите GRAMMY, написа в Туитър един от феновете на групата. „Хвалене и поклонение на Исус във Вегас. Това е страхотно.“

 

„Не ме интересува дали излъчиха песента само за 20 секунди или 20 часа. Да видя MavCityMusic да изпълнява песента Jireh на живо на церемонията на наградите "Грами",  е ОГРОМНА победа“, написа в Туитър друг почитател. „Господ работи, дори когато мислим, че не прави нищо.“

 

Източник: Christian Headlines

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.