Матей 21 глава

0

ПРИТЧАТА ЗА ДВАМАТА СИНА „Един човек имаше двама сина; и дойде при първия и му рече: Синко, иди работи днес на лозето. А той в отговор каза: Не искам; но после се разкая и отиде. Дойде и при другия, на когото каза същото. И той в отговор каза: Аз ще ида, господарю! Но не отиде….

Матей 21 глава

Матей 21 глава

ПРИТЧАТА ЗА ДВАМАТА СИНА
Един човек имаше двама сина; и дойде при първия и му рече: Синко, иди работи днес на лозето. А той в отговор каза: Не искам; но после се разкая и отиде. Дойде и при другия, на когото каза същото. И той в отговор каза: Аз ще ида, господарю! Но не отиде. Кой от двамата изпълни бащината си воля? Казаха: Първият. Исус им рече: Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство. Мат.21:28-31

Установяването на Божието царство на земята е сериозно дело на изнурителна, целенасочена и рискова работа, която трябва да бъде свършена на всяка цена! Синът Божи се е въплътил за да изпълни волята на Отца, а това е било истинско дело на служение и посвещение, които Исус извършил с пълно отдаване – докрай, до кръст, до смърт!

За съжаление днес, много често вярата в Бога се приема само като убеждение, умствена гимнастика на духовна тема или съзерцание в невидимото. И това отчасти е вярно, но преди всичко вярата в Бога е живот на правда и работа с определен очакван резултат!

В притчата бащата изпраща синовете си да свършат конкретна работа.
В практикуването на нашата християнска вяра, Отец ни изпраща да свършим делото Му и само свършената работа е белег за изпълнената воля на Отца! Самото обещание да извършим делото Му не е свършената работа – изисква се резултат! Нашето посвещение към Бога не се определя от красотата на думите, които изричаме при водното кръщение, а от изпълнението на онова, за което сме призовани от Бог да вършим!

Исус ни предаде волята на Отца с думите: „Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин].Мат.28:19,20

Как изпълняваме днес посвещението си към Бога?

На моето водно кръщение, пасторът преди да ме потопи в реката, ме попита: ”Обещаваш ли да посветиш целият си живот на Бога и да Му служиш с всичко – с живота си и с имота си; с парите си и със силата си; с дарбите си и с времето си?”
И аз му отговорих „Да!”
Тогава бях на 13 години и все още нямах нито имот, нито пари, нито кой знае какви сили, но обещанието се запечата в сърцето ми и така стои и до днес. Стои и страхът, да не би да ме изпреварят бирниците и грешниците!

„Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.Мат.7:21

Защото, който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата, той Ми е брат и сестра и майка.Мат.12:50

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.