ЛАОС – Двама християни арестувани за „разпространение на вярата”

0

Двама християни, в Централен Лаос, са били задържани по обвинение за „разпространяване на вярата”. Баунтеънг и Нои, на 43 и 40 години, и двамата женени, всеки с по 3 деца, са държани в затвор в Кхаункхам, провинцията Кхамюан, на 02.09. Петима полицаи са нахлули в домът им след съобщения на местни длъжностни лица. Местни източници твърдят, че полицията в Кхаункхам са следели отблизо християнските дейности от няколко години заради опасения относно растежа на църквата. Съобщава се, че Баунтеънг и Нои са довели стотици хора при Христос чрез свидетелстването си. Християните съставляват едва 2% от населението в тази комунистическа държава.

  • Молим ви, молете се за незабавното освобождаване на Баунтеънг и Нои.
  • Славете Бога заради мощното им свидетелство и заради начинът, по който Той е работил чрез тях, за да доведе много хора Лао при Христос.
  • Молете се за местните длъжностни лица, които опонират християните в този район на централен Лаос. Молете се те също да бъдат докоснати от Светия Дух, както Савел бе (Деян. 9).

НОВИНИ: Молим ви, продължавайте да се молите за брат Ян Сяоцзи от Китай, чиято 8-дневна присъда скоро бе „удължена за неопределен период от време”. Той бе задържан заради препращане на молитвени съобщения по социалните медии (съобщение от 03.09.). Също така е било известено, че Ченг Чаохуа, сътрудник на Ян, е бил задържан на 29.08., на следващият ден след Ян, без дадена официална причина. И двамата мъже са част от „Китайска християнска евангелска мисия”. Китайски служители по сигурността са нахлули в (както те го наричат) „незаконно събиране” в домашна църква „Гуангфу” в град Гуанджоу, провинцията Гуандун миналият месец и са задържали за няколко часа презвитерът им, Ма Чао. Църквата е била принудена да промени мястото си за събиране, след като полицията е конфискувала всичко от предишната им сграда през месец юли. Църквата е била нападана от полицията много пъти от месец май насам и срещите са били прекъсвани редовно миналата година (съобщение от 31.01.14.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.