Когато съгрешаваме

0

"Дечица, пиша ви това, за да не съгрешите. Но ако някой от вас съгреши, имаме ходатай при Отца – Исус Христос праведният."

 

                          &nbs…

Когато съгрешаваме

Когато съгрешаваме

Когато съгрешаваме
"Дечица, пиша ви това, за да не съгрешите. Но ако някой от вас съгреши, имаме ходатай при Отца – Исус Христос праведният."

 

                                                                                                                                                                                                   (1 Йоан 2:1)

 

Кой понякога не се отбива от пътя? Аз и всеки друг трябва да благодарим на Бога, когато сме опазени от греха. Но дори и когато съгрешим, не трябва да се отчайваме, че няма да намерим милост пред Бога. Тези, който смятат, че техните постижения струват много и ги правят достойни, не вярват на Божията  милост и съгрешават съответно.

 

Не се отчайвате, след като сте съгрешили, но вдигнете очите си нагоре, където Христос ходатайства за вас. Понеже Той е вашият Ходатай и Застъпник, Той се застъпва за вас, казвайки: “Отче, за този човек Аз страдах. Аз се застъпвам за него.”

 

Тази молитва никога не е безполезна, понеже Христос е нашият първосвещеник (Евреи 5:10). Дори когато имаме Христос, нашият първосвещеник, ходатай, посредник,  примирител и утешител ние вместо това се обръщаме към мъртви светии и смятаме Христос за наш Съдия.

 

Ето защо трябва да напишем тези думи на апостол Йоан със златни букви на сърцата си. Така отидете при Него и Му кажете: “Господи Исусе Христе, не зная за друг защитник, утешител и посредник освен Тебе. Не се съмнявам, че Ти си всичко това за мен. Аз се държа здраво за тези думи от Словото и ги вярвам.”

 

Христос се е родил за нас. Пострадал е за нас. Възнесъл се е на небето заради нас, седнал е отдясно на Отца заради нас и се моли за нас. Сатана се опитва с цялата си сила да заслепи сърцата ни, за да не вярваме на това, което Светият Дух казва в този текст.

 

Състоянието на всеки християнин е чудо! Защото християните са едновременно грешници и праведници. Те са грешници поради грешната природа, която носят със себе си, заразена от греха.

 

Те са праведни, понеже Духът ги тласка надалеч от греха. С нашият ум ние никога няма да разберем чудото на това състояние.

 

Превод: Радостин Марчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.