КИТАЙ – Домашни църкви в цялата страна получиха „заповед за реформа“

Домашните църкви в Китай отново са под обстрел – властите там засилват натиска над събранията в цялата страна.

Молете се за нашите братя и сестри в Китай, срещу които изглежда има официална акция, която се разпространява в цялата страна.

Предупреждението е отправено от презвитер Жанг Минхуан, известен още като презвитер „Колело“, който е директор на съюза на домашните църкви в Китай. Той твърди, че правителството тормози църкви в провинциите Гуандон, Жеджянг,Анхуй, Сичуан и Хенан.

Например една църква в югозападен Сичуан наскоро получи „предизвестие за наредба за реформа“, което заповядва на вярващите да спрат да провеждат събиранията си в своята сграда в град Джюжайгу. Освен това в предизвестието им се казва да се съобразяват и с ред други правила, сред които – да спрат да приемат нерегистрирани проповедници и чуждестранни презвитери. Бяха им дадени 15 дни да „извършат корекциите“.

  • Молете Бог да излее Святия Си Дух над събранията в цял Китай, които са изправени пред нова вълна на насилие. Молете се радостта в Господа да бъде тяхната сила (Неемия 8:10).
  • Молете се за мъдрост за църковните водачи като презвитер „Колело“.
  • Молете се Бог да докосне сърцата на китайските власти. Нека те бъдат подбудени от свидетелството на църквата за Неговата благост и милост.

Новини: Молете се за мир и закрила за нашия брат от Китай презвитер Янг Хуа, за който има сведения, че е в лошо здравословно състояние след десет месеца в ареста. Адвокатите му твърдят, че след като бе подложен на физическо и психическо насилие, църковният водач от град Гуиянг страда от болка в черния дроб и сериозни заболявания. Задържан е от началото на декември 2015 и е обвинен в „разгласяване на държавни тайни“. Дата за делото не е обявена. Молете се за незабавното му освобождение.

7 thoughts on “КИТАЙ – Домашни църкви в цялата страна получиха „заповед за реформа“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.