КИТАЙ – Домашни църкви в цялата страна получиха „заповед за реформа“

7

Домашните църкви в Китай отново са под обстрел – властите там засилват натиска над събранията в цялата страна.

Молете се за нашите братя и сестри в Китай, срещу които изглежда има официална акция, която се разпространява в цялата страна.

Предупреждението е отправено от презвитер Жанг Минхуан, известен още като презвитер „Колело“, който е директор на съюза на домашните църкви в Китай. Той твърди, че правителството тормози църкви в провинциите Гуандон, Жеджянг,Анхуй, Сичуан и Хенан.

Например една църква в югозападен Сичуан наскоро получи „предизвестие за наредба за реформа“, което заповядва на вярващите да спрат да провеждат събиранията си в своята сграда в град Джюжайгу. Освен това в предизвестието им се казва да се съобразяват и с ред други правила, сред които – да спрат да приемат нерегистрирани проповедници и чуждестранни презвитери. Бяха им дадени 15 дни да „извършат корекциите“.

  • Молете Бог да излее Святия Си Дух над събранията в цял Китай, които са изправени пред нова вълна на насилие. Молете се радостта в Господа да бъде тяхната сила (Неемия 8:10).
  • Молете се за мъдрост за църковните водачи като презвитер „Колело“.
  • Молете се Бог да докосне сърцата на китайските власти. Нека те бъдат подбудени от свидетелството на църквата за Неговата благост и милост.

Новини: Молете се за мир и закрила за нашия брат от Китай презвитер Янг Хуа, за който има сведения, че е в лошо здравословно състояние след десет месеца в ареста. Адвокатите му твърдят, че след като бе подложен на физическо и психическо насилие, църковният водач от град Гуиянг страда от болка в черния дроб и сериозни заболявания. Задържан е от началото на декември 2015 и е обвинен в „разгласяване на държавни тайни“. Дата за делото не е обявена. Молете се за незабавното му освобождение.

7 thoughts on “КИТАЙ – Домашни църкви в цялата страна получиха „заповед за реформа“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.