НИГЕРИЯ – Молете се Хабиба да се върне отново при семейството си

НИГЕРИЯ – Молете се Хабиба да се върне отново при семейството си

23.10.2016 2 By Evangelsko.info

Тийнейджърката Хабиба беше отвлечена от училището си в северна Нигерия и дадена за жена на мюсюлманин – по думите на близките й, за сума, равняваща се приблизително на 280 лв. Момичето едва е навършило 15 години.

Молете се за тази християнка, която е прекарала вече два месеца в така нареченото от сътрудниците на Release “съвременно робство“.

Според партньорите на Release, които подкрепят семейството, Хабиба е била отвлечена от училището си в Канкара от помощник от дома на емира на Катсина. След това тя е била принудена да приеме исляма и да се омъжи. Някои източници твърдят, че новият „съпруг“ на Хабиба е самият емир, Алхаджи Абдулмумуни Кабир Усман; според други тя е била омъжена за човека, който я е отвлякъл –Джамилу Лауал, и че емирът е платил 280 лв. зестра за нея. Когато бащата на Хабиба, Исяку, посетил емира, за да моли да пуснат дъщеря му, от двореца съобщили, че момичето е дало съгласието си както за това да приеме исляма, така и да се омъжи.

Изглежда полицията в Катсина или е безсилна, или не иска да се намеси. Сътрудниците на Release са повдигнали случая пред главния инспектор на нигерийската полиция в Абуджа и пред правителството на страната. От парламента са заявили, че две техни комисии ще разследват случая.

  • Молете се Бог да бъде близо до Хабиба и семейството й и правителството да предприеме бързи и решителни действия и да се погрижи тя да се върне невредима.
  • Молете Бог да утеши Хабиба и да изцели нея и семейството й от това травмиращо преживяване.
  • Молете се религиозните права да се отстояват дори в щати като Катсина, които са под шериата (ислямското право).
  • Благодарете на Бог за смелостта на сътрудниците на Release, които неуморно работят за отстояването на религиозните права и се изправят дори срещу високопоставени управници.

Новини: Молете се за нашия брат от Алжир, Слиман Бухафс, чиито близки от негово име са молба за помилване към президента – което според тях е последната им надежда той да бъде освободен. Слиман излежава 3-годишна присъда за „обида към исляма“ в свои публикации в социалните мрежи. Обжалването му пред Върховния съд през септември бе неуспешно. Молете Бог да подкрепя Слиман, чиито близки споделят, че е в лошо здравословно състояние, свързано с възпалителен ревматизъм.