НИГЕРИЯ – Молете се Хабиба да се върне отново при семейството си

Тийнейджърката Хабиба беше отвлечена от училището си в северна Нигерия и дадена за жена на мюсюлманин – по думите на близките й, за сума, равняваща се приблизително на 280 лв. Момичето едва е навършило 15 години.

Молете се за тази християнка, която е прекарала вече два месеца в така нареченото от сътрудниците на Release “съвременно робство“.

Според партньорите на Release, които подкрепят семейството, Хабиба е била отвлечена от училището си в Канкара от помощник от дома на емира на Катсина. След това тя е била принудена да приеме исляма и да се омъжи. Някои източници твърдят, че новият „съпруг“ на Хабиба е самият емир, Алхаджи Абдулмумуни Кабир Усман; според други тя е била омъжена за човека, който я е отвлякъл –Джамилу Лауал, и че емирът е платил 280 лв. зестра за нея. Когато бащата на Хабиба, Исяку, посетил емира, за да моли да пуснат дъщеря му, от двореца съобщили, че момичето е дало съгласието си както за това да приеме исляма, така и да се омъжи.

Изглежда полицията в Катсина или е безсилна, или не иска да се намеси. Сътрудниците на Release са повдигнали случая пред главния инспектор на нигерийската полиция в Абуджа и пред правителството на страната. От парламента са заявили, че две техни комисии ще разследват случая.

  • Молете се Бог да бъде близо до Хабиба и семейството й и правителството да предприеме бързи и решителни действия и да се погрижи тя да се върне невредима.
  • Молете Бог да утеши Хабиба и да изцели нея и семейството й от това травмиращо преживяване.
  • Молете се религиозните права да се отстояват дори в щати като Катсина, които са под шериата (ислямското право).
  • Благодарете на Бог за смелостта на сътрудниците на Release, които неуморно работят за отстояването на религиозните права и се изправят дори срещу високопоставени управници.

Новини: Молете се за нашия брат от Алжир, Слиман Бухафс, чиито близки от негово име са молба за помилване към президента – което според тях е последната им надежда той да бъде освободен. Слиман излежава 3-годишна присъда за „обида към исляма“ в свои публикации в социалните мрежи. Обжалването му пред Върховния съд през септември бе неуспешно. Молете Бог да подкрепя Слиман, чиито близки споделят, че е в лошо здравословно състояние, свързано с възпалителен ревматизъм.

2 thoughts on “НИГЕРИЯ – Молете се Хабиба да се върне отново при семейството си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.