КИРГИСТАН – „Чуден знак” насърчава църквата след бомбардировка

0

Една църковна сграда в Киргизстан бе тежко повредена при бомбено нападение, но едно нещо оцеля и сега вдъхновява църквата. Мюсюлмански бунтовници използваха коктейли на Молотов, за да запалят молитвения дом в Каджи-Сяй в ранните часове на 3 януари. Сградата, която стои на южния бряг на езерото Исик Кул, била тежко повредена в пламъците, като много пейки са напълно унищожени.

Но Библията на амвона оцеляла, въпреки че покривката била погълната от пламъци. Местните християни тълкуват това като знак от Бога, че те трябва да стоят твърди в своята вяра и да продължават да вървят напред. Извиканите пожарникари, които трябвало да се справят с пламъците, открили няколко пълни бутилки бензин, които не се запалили.

Наш сътрудник в Киргизстан описва невредимата Библия като „чуден знак“. Това се случило и веднъж преди време, когато комунистите подпалили друга църквовна сграда. Библията и тази сграда също оцелели и няма съмнение, че църквата в Киргизстан ще оцелее и ще продължи да проповядва евангелието.
Църквите в Киргизстан са изправени пред нарастваща опозиция, но тази е първата, чиято сграда е взривена от няколко години насам. Киргизките християни сега са под натиска на ислямските радикали и на държавните органи.

* Хвалете Бога за начина, по който днес Той пази народа Си, точно както обещал да направи с Ерусалим в Захария 2:5. Хвалете Го, защото славата Му грее и всред гонения.
* Нека да застанем с нашето семейство от Киргизстан и да помолим Бог да прости на онези, които са изгорили църковната сграда и да ги доведе до покаяние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.