КЕНИЯ – Наш брат в Кения се бои за живота си

0

Презвитер „Еремия“ рискува живота си, за да служи на сомалийската църква в Кения. Той от доста време получава заплахи, но сега има реална опасност за живота му.

Молете се Бог да закриля Еремия, наш смел брат в Христа, който е водач на една от малките сомалийски църкви, подпомагани от сътрудниците на Release в Кения. Презвитерът твърди, че ислямистки екстремисти са направили нови опити да убият него и семейството му, и са увеличили наградата за главата му.

Една от групите, на които той е мишена, е Ал-Шабааб – сомалийска групировка, отговорна за много от случаите на насилие срещу християни на кенийска земя. В миналото Еремия е разказвал свидетелства за вярата си по радиото и интернет. През последните години той и близките му е трябвало редовно да се местят, за да не бъдат открити. С всяко преместване те губят създадените приятелства, връзки с други служители, и депозити. Мястото, където живеят в момента, е „далеч от идеално“. Презвитер Еремия споделя, че му е трудно да си почива и е изключително загрижен за семейството си.

  • Издигнете в молитва Еремия и неговите близки. Молете Бог да ги благославя и закриля, и те да намерят убежище и почивка в Него (Псалми 91:4).
  • Молете се Бог да дава на Еремия мъдрост и прозорливост. Той иска да служи на Бог и не иска да прекара остатъка от живота си в бягане и укриване.
  • Молете Бог да посрещне финансовите нужди на семейството. Голямата му дъщеря е гимназистка и те едва успяват да платят таксите за обучението й.
  • Молете Бог да укрепи вярата както на хората от събранието на Еремия, така и на всички сомалийски християни в Кения. Молете се въпреки растящите гонения те напълно да уповават на Него и да получат Неговия мир.

Новини: Продължавайте да се молите за нашата сестра от Пакистан Ася Биби, която очаква да бъде насрочена нова дата за разглеждането на последното й обжалване пред Върховния съд срещу смъртната присъда за „богохулство“. Съдията, чието оттегляне на 13 октомври наложи отлагането на делото, е напуснал поста си. Не е посочена причина за оставката на съдия Икбал Хамид ур Рехман, но мнозина смятат, че това е доказателство за силата на екстремистите да оказват влияние на съдиите и да ги сплашат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.