КЕНИЯ – Християнин от Сомалия пребит до безсъзнание от свои близки

0

Молете се за Хасан, сомалийски християнин, живеещ в Кения, който е приет в болница със сериозни наранявания, след като негови роднини мюсюлмани са го пребили до безсъзнание.

Двадесет и шест годишният Хасан е неспособен да вижда, да ходи и да се храни след нападението, случило се преди десет дни. Бил е причакан, докато е отивал на църква заедно със своя 15-годишен брат в покрайнините на Найроби. Неговите нападатели заявяват, че са дочули, че той се е срещал с други християни за молитва и посвещение в средата на седмицата. Това е вторият път в рамките на 5 години, в който Хасан е бил нападан – през октомври 2011, той беше пребит брутално и оставен да умре от сомалийски мюсюлмани, след като те са разбрали, че някои от членовете на семейството му са се обърнали към Христос. Хасан казва, че негови роднини и други сомалийци постоянно следят за действието му. Хасан е възпитан в християнството, но сомалийците смятат, че да бъдеш сомалиец означава да бъдеш мюсюлманин. Неговата майка, вдовица с девет деца, казва, че има роднини в полицията, затова е уплашена твърде много, за да каже за нападението. Страхува се, че единствената опция за семейството й е да се премести в друга местност.

* Молете се Бог да изцели Хасан, да опази и снабди всяка негова нужда и на неговото семейство.
* Молете се за сомалийските християни в Кения, които често се превръщат в мишена на членове от сомалийските сдружения там.
* Благодарете на Бог за непоколебимата им вяра, която е останала твърда въпреки интензивната съпротива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.