ЕГИПЕТ – Продължавайте да се молите за християните в страната

0

Цялата християнска общност в Египет е в шок след нападението над църква в Кайро тази неделя. Християните казват, че не се боят, но са загрижени, и искат да ги подкрепим в молитва.

При експлозията бяха убити най-малко 25 души, а десетки други бяха ранени. Изглежда мишена на нападението са жените, защото бомбата беше поставена именно сред тях и взривена по време на службата. Съществуват опасения, че може да се завърне насилието срещу християните от 2013 г., което последва военния преврат срещу президента Мохамед Морси. Някои от поддръжниците на Морси обвиниха християните за падането му от властта.

Молете се Бог да утеши засегнатите от нападението, особено тези, които са изгубили своите майки, съпруги, сестри и деца. Президентът на Египет Абдул Фатах ал-Сиси побърза да покаже солидарност към християнската общност, като обяви тридневен национален траур и присъства на държавно погребение на жертвите на нападението.

* Молете се нашите братя и сестри в Египет да познаят, че Бог е верен и никога не се променя. Молете се те да помнят, че са Негов „свят народ“ (Второзаконие 7:6).

* Молете се Божият народ в Египет да противостои на изкушението да търси отмъщение или да се предаде на страх. Молете се вярващите да могат да прощават – и изборът им да прощават да бъде мощно свидетелство за тяхното общество.

* Молете се Бог да осуети плановете на ислямистките екстремистки групи и те да не доведат до нищо. Молете Бог да дава на президента ал-Сиси и неговото правителство мъдрост, за да се справят с тази заплаха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.