НИГЕРИЯ – Десетима бяха убити, а стотици разселени при нападение

0

Съобщено е, че говедари от Фулани са нападнали земеделски общности в щата Бену, при което са убили десетима и са разселили 300 жители. Нападението в областта с местно самоуправление Буруку бе извършено в неделя.

  • Молете се за нашите братя и сестри, които скърбят, защото са изгубили свои близки при последното нападение.
  • Молете се тези, които са били разселени, да намерят убежище и помощ.

КИТАЙ – Презвитер бе лъжливо обвинен в злоупотреба

Молете се за нашия брат, презвитер Гу „Джоузеф“ Юесе, който официално е бил арестуван в пров. Жеджянг, където християните се боят от нова вълна на преследване. Гу беше премахнат от поста си на презвитер на църква в гр. Хангжу и бе арестуван миналия месец, но арестът му бе обявен официално едва в събота. Обвинен е в „злоупотреба“, но според близките му той е арестуван заради изказванията си против продължаващата кампания за премахване на кръстове и разрушаване на църкви. Църквата на Гу е част от движение, което е одобрено от държавата. През януари съпругата му беше задържана с него, но след това бе освободена.

Междувременно, в Жеджянг вече започва третата година на гонителната кампания на властите. След като на 28.01.2016 над 100 служебни лица нахлуха едновременно в две църкви и свалиха кръстовете им. Според партньорите на Release в Китай China Aid общият брой на разрушените кръстове е 1800, от които 18 в началото на тази година.

  • Молете се презвитер Гу и семейството му силно да чувстват Божия мир и Неговото присъствие.
  • Mолете се да се сложи край на кампанията за премахване на кръстове и разрушаване на църкви.
  • Молете се въпреки премахването на християнските символи църквите в Жеджянг ярко да огряват с Божията любов общностите, в които се намират, за Негова слава.

Новини: Благодарете на Бог, че нашият брат от Китай, презвитер Хуанг Изи, е освободен от т.нар. черен затвор в пров. Жеджянг. Той беше обвинен в „кражба, шпионаж, купуване или нелегално предоставяне на държавни тайни на институции и хора извън страната“, и не му беше позволено да се срещне с адвокат, нито пък да говори със семейството си. От 12.09 той бе държан в нелегален център за задържане (съобщение от 21.09), като бе арестуван почти незабавно след като излежа една година в затвора заради протеста си срещу премахването на кръстовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.