Виетнам: Новоповярвали християни са изгонени от селищата им

0

По информация на източници на Гласът на мъчениците, няколко Хмонг семейства са били принудени да напуснат техните селища в Северен Виетнам, след като са приели Исус Христос за свой Господ и Спасител. В тези селища не живеят християни, понеже обърналите се към Христос биват веднага изгонвани. В една северна провинция, 13 човека от три семейства са се обърнали към Христос, след свръхествествена намеса в живота им следствие на молитвите на християните от Хмонг (Hmong Christians). Членове на семество, които са страдали от физически и умствени заболявания са били изцелени от техните телесни и душевни слабости, след като християнин се е молил за тях. След като се обърнали към християнството, семействата вече не били желани в техните селища.
В друга северна провинция, водач в селото е принудил осем членно християнско семейство да напуснат дома си. В момента семейството няма земя, която да обработва и стрдат от недохранване. Това семейство от новоповярвали християни са се обърнали към Христос чрез свидетелството на християните от Хмонг.

Молим ви да се застъпите за тези семейства, които са загубили всичко за да следват Христос. Молете се Бог да снабди всички техни нужди според своето богатство в слава и да се опази вярата им в това изпитание. Молете се Бог да отвори сърцата и умовете на водачите в тези селища за вечният живот, който могат да имат чрез Исус Христос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.