Какво разгневява Бога?

0

Това може да изненада някои хора: Бог не е ядосан на грешниците. Бог не ви се сърди; Той е загрижен за теб. Той те обича.

 

Но бих добавил също, че Бог наистина се ядосва, когато хората, които мислят, че са духовни или се наричат ​​рели…

Какво разгневява Бога?

Какво разгневява Бога?

Какво разгневява Бога?
Това може да изненада някои хора: Бог не е ядосан на грешниците. Бог не ви се сърди; Той е загрижен за теб. Той те обича.

 

Но бих добавил също, че Бог наистина се ядосва, когато хората, които мислят, че са духовни или се наричат ​​религиозни, но застават на пътя на другите, които искат да вярват в Него.

 

Откриваме история в Новия завет за човек, който е отишъл в храма да се моли. Той беше бирник, а в онези времена бирниците не бяха обичани много.

 

Друг човек също отиде да се моли и беше фарисей. Фарисеят каза: „Благодаря ти, Боже, че не съм като другите хора – измамници, грешници, прелюбодейци. Със сигурност не съм като този бирник! Постя два пъти седмично и давам една десета от дохода си “(Лука 18:11–12).

 

В действителност, мисля, че молитвите му не стигнаха по-високо от тавана, защото това не беше молитва към Бога. Това беше самохвалство.

 

Междувременно бирникът, който знаеше, че е грешник, просто каза: „Боже, бъди милостив към мен, защото аз съм грешник“ (стих 13).

 

Исус каза следните думи за тези двама мъже: „Казвам ви, този грешник, а не фарисеят, се върна у дома оправдан пред Бога. Защото тези, които се превъзнасят, ще бъдат смирени, а тези, които се смиряват, ще бъдат възвишени ”.

 

Подобно на бирника, аз съм просто грешник, който казва: „Господи, прости ми.“ И Той го прави. Той ще направи това за вас, без значение какъв грях сте извършили.

 

Исус казва: „Аз съм възкресението и животът. Всеки, който вярва в Мен, ще живее, дори и след смъртта си. Всеки, който живее и вярва в Мен, никога няма да умре” (Йоан 11: 25–26).

 

Господ Исус Христос ще ви даде смисъл на живота на земята и ще ви даде надежда за живот отвъд гроба.

 

Източник: Harvest ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.