Десетки църкви унищожени в Индия

0

Най-малко шестнадесет отделни сгради на Презвитерианската църква на Индия са били унищожени от пожар, съобщава англикански мисионер. Те включват комплекса на презвитерианската мисия Ningthoukhong в Манипур, който е описан като „най-стария комп…

Десетки църкви унищожени в Индия

Десетки църкви унищожени в Индия

Десетки църкви унищожени в Индия
Най-малко шестнадесет отделни сгради на Презвитерианската църква на Индия са били унищожени от пожар, съобщава англикански мисионер. Те включват комплекса на презвитерианската мисия Ningthoukhong в Манипур, който е описан като „най-стария комплекс на мисията“ в региона.

 

 В съобщението се казва, че квартирите на пастора, сградата на Синода, залата на неделното училище и кухните „всички са изгорени до пепел“.

 

„Това са стари църкви, силни и верни, които са били там от поколения“, коментира Рам Гидомал CBE, председател на християнската организация Christian Concern. „Тези църкви се възприемат като лесни мишени – Ислямистите казват: „Нека да ги изгорим“, добавя той.

 

Молете се за мир и мъдрост.

 

Поради опасения за безопасността на християните в региона, източниците са поискали да останат анонимни, но включват лидери от установени църкви.

 

Източник: Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.