Искат 17 милиона за отвлечените мисионери, сред които има 4 деца и 8-месечно бебе

0

ФБР и хаитянската полиция разговарят с похитителите, които искат освобождаването на мисионерите, съобщава Wall Street Journal. Групата, състояща се от петима мъже, седем жени и пет деца, се връщали от посещение от сиропиталище в столицата Порт о Пре…

Искат 17 милиона за отвлечените мисионери, сред които има 4 деца и 8-месечно бебе
ФБР и хаитянската полиция разговарят с похитителите, които искат освобождаването на мисионерите, съобщава Wall Street Journal. Групата, състояща се от петима мъже, седем жени и пет деца, се връщали от посещение от сиропиталище в столицата Порт о Пренс, когато бяха отвлечени от въоръжени мъже в събота. Историята можете да си припомните тук.

 

Сред отвлечените са 8-месечно бебе, както и четири деца на 3, 6, 14 и 15 години, каза Куител.

 

Похитителите искат 1 милион долара на човек, което означава 17 милиона долара за всички пленници, добави хаитянският министър.

 

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви, че президентът Джо Байдън е бил информиран, а ФБР ще помогне на хаитянските власти да разследват отвличането и да се опитат да преговарят за освобождаване.

 

Властите в Хаити предупреждават, че преговорите могат да отнемат седмици.

 

„Опитваме се да ги освободим, без да плащаме откуп“, казва министърът. "Това е първият начин на действие. Нека бъдем честни: Когато им дадем тези пари, тези пари ще бъдат използвани за повече оръжия и повече боеприпаси."

 

Християните по света са призовани да се молят за мисионерите и техните семейства, както и за безопасното им освобождаване.

 

Източник: MSN News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.