Индия – Ще отвърнете ли както направи Барту?

0

Барту (християнин от Индия) е платил максималната цена, за да откаже да се отрече от вярата си в Исус. Той и неговата жена са били принудени да стоят прави в езеро, в студена вода до вратовете, с вързани ръце за 7 часа. В Джаркханд, Индия, където те живеят, температурата на водата може да падне под нулата през зимата.

Когато на следващата сутрин местни селяни ги извадили от водата, започнали да ги бият много пъти, за да ги принудят да се върнат към традиционните религиозни вярвания. Двойката отказала да направи това. Жената на Барту е оцеляла, но Барту е починал известно време след това.

Молете се за семейството на Барту, което е останало в селото, въпреки смъртните заплахи, които са получавали.

Барту, 50- годишен, е повярвал преди 10 години и е бил подложен на интензивни гонения през последните три години. Местни селяни са го принуждавали да взима участие в местни култови церемонии, заплашвали са го и според сведенията са замърсявали питейната вода на семейството.

Първоначално Барту и жена му заедно с двамата им сина и снаха им са напуснали селото, но скоро след това са се върнали у дома. Полицията отказва да предприеме решителни действия по въпроса, като казва, че смъртта на Барту е предизвикана от „естествени причини“ и предлага селяните да възобновят „мирните си разговори“.

Безпомощен да се намеси, Бенесуар е гледал баща си, Барту, докато е бил във водата. „Селяните продължаваха да питат баща ми дали е готов да се откаже от вярата си в Христос, а той повтаряше да отговаря: „Няма да се отрека от Христос. Ще продължавам да вярвам в Него и до последния си дъх.““

Прославете Бог за твърдата вяра на Барту и неговото семейство. Девет други семейства, повярвали в Христос, са се отказали от вярата си поради гоненията.

* Молете се желанието на Барту да умре заради вярата си да насърчат другите семейства да се върнат към Христос.

* Молете се останалите хора в селото също да бъдат докоснати от свидетелството на Барту и да приемат Божията любов и благодат.

* Молете се за всички християни по цяла Индия, където нетърпимостта към християните очевидно нараства. Молете се Бог да ги преизпълни със Своята любов и мир и да им даде кураж да останат твърди във вярата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.