Християнин пазач умира при нападение над християнска общност

1

Християни в северозападен Пакистан едвам запазиха живота си, след като силите за сигурност осуетиха бомбен атентат срещу тях.

Пазачът Самуел Масих (Samuel Masih) отворил главната порта на комплекса на четирима талибани атентатори-самоубийци и умрял в дъжд от куршуми. Още двама пазачи са били ранени, както и двама войници и полицай. Молим ви, молете се за тях! Бързият отклик на колегите на Самуел и силите за сигурност сполучил, за да се избегне по-голяма трагедия. Единият от атентаторите се е самовзривил, но взривът не е убил никой друг. Служителите по сигурността са убили другите трима нападатели. Тридесетте християнски семейства, които живеят в тази общност, близо до град Пешавар в северозападната погранична провинция, са невредими. Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) съобщиха, че са извършили атаката миналия петък; същата терористична група пое отговорност и за атентата извършен от самоубийци с бомби, по време на Великден в Лахор, където загинаха повече от 70 човека.

  • Молете се Бог да утеши и снабди нуждите на вдовицата на Самуел – Разия (Razia) и техните пет деца. Помолете Бог да изцери ранените по време на петъчното нападение.
  • Помолете Бог да защитава други християнски имоти в района, където сега сигурността е затегната.
  • Молете се, всички наши братя и сестри в Пакистан да знаят, че не са забравени от тяхното, голямо, християнско семейство. Помолете Бог да укрепи вярата им… и нашето единство с тях.

НОВИНИ: Нашият брат от Алжир – Слимейн Бухафс (Slimane Bouhafs), се нуждае от нашите молитви, съдът засега потвърждава присъдата му за „богохулство”. За радост, първоначалната му присъда от пет години затвор е била намалена на три години, след съдийско решение, оповестено тази седмица. Сега правният му екип планират да обжалват пред върховния съд. Той бе арестуван, след като е публикувал във www.facebook.com коментар, как Исус е надмогнал над „тъмнината на Исляма”. Молете се Слимейн, неговото семейство и неговата църква, да преоткрият Божиите мир и любов, по време на това мъчение.

1 thought on “Християнин пазач умира при нападение над християнска общност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.