Стотици бездомни след набези на фулани в централния пояс на Нигерия

0

До 13 души са били убити, а стотици са останали без дом, след като бойците нападнали няколко предимно християнски села в централна Нигерия.
В продължение на 12 часа Фулани нападaт четири села в района, граничещи със страните от платото и Кадуна, изгаряйки домове, църкви и земеделски земи. Наш сътрудник от Фондация “Стефанос” казва, че три деца са сред мъртвите.

Молим ви, молете се за всички, които са засегнати от тези последни нападения на фулани, особено тези, които са в траур.

Около 200 бойци нападнаха първото село, Ангван-Рими, в района на Кауру в Кадуна, в ранните часове на понеделник. Тук бяха убити три деца: “Стефанос” ги нарече като Понеделник, 8-годишно момче, Самсон, на 15 и 9-годишната Жиме.

По-късно същия ден, бойци нападнали село Кикоба, също в Кауру, и две села на няколко километра, Кангбро и Накай Данвай, в района на Рийом, Плато. Две църковни сгради бяха унищожени в Кангбро.
Тази седмица “Стефанос” взе участие в честванията по случай първата годишнина от координирани нападения срещу 15 общности в Плато, в които загинаха 233 души. Не са извършвани арести.

* Молете се Бог да утеши онези, които са загубили близки и да осигури дом за тези, които сега са без такъв, след тези последни нападения на фуланите. Помолете Бога да изцели оцелелите, включително и човек, който се лекува от огнестрелни рани в болницата в Плато.
* Молим ви, молете се за мъдрост и смелост за нигерийското правителство и военните, така че те да сложат край на насилието и преследването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.