Молитва за гонената църква

Молитва за гонената църква

Хиляди напускат град в североизточна Нигерия, когато екстремисти атакуват

Хиляди са бягали за живота си докато войници на Боко Харам са издействали
5-часовo нападение върху техният град в нигерийският щат на Адамауа.
Атаката върху основно християнският град Гаркида е започнала във 7 ч. Петък вечерт, когато орди от екстремисти са пристигнали с камиони и мотоциклети. Те са обрали и подпалили къщи, както и три църковни и няколко публични сгради.
Помолете Бог да бъде с всички, които са изгубили своите домове и църковни сгради.
Християните в околностите казват, че известия за предстоящо нападение са достигнали града рано в петък следобед, след като екстремисти са били забелязани наблизо в Чибок. Но военните служители разположени близо до Гаркида не са успели да отреагират преди нападението да започне – насилието е продължило с часове.
Много християни са били отвлечени, други ранени, но точните числа са все още неясни. Някои източници казват, че войник е бил убит.

* Помолете Бог да утеши и да помогне на всички, които са били потърпевши на Гаркидската атака.
* Помолете Бог да промисли за нови църковни сгради на Църквата на братята, Англиканската църква и Църквата на живата вяра, предишните на които са били унищожени в нападението.
* Продължавайте да се молите са мъдрост, смелост и непоколебима решителност за тези, които са на власт и са отговорни да спрат кръвопролитията в Нигерия.

(Източник: Morning Star News)

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Отдайте своите благодарности към нашата сестра от Иран – Мери (Фетемех) Мохамади – която е била арестувана в Техеран през януари по време на протестите покрай застрелването на украинския самолет. Тя сега е освободена под гаранция. След седмици, в които е нямало информация за местоположението й, семейството на Мери, която е ученичка, са научили, че е била държана в няколко затвора, включително затвора Евин, затвора в Техеран и женския затвор Карчак във Варамин, където ни е съобщено, че е била бита и малтретирана. Активистката новинарска агенцията за права на хората (HRANA) съобщава, че момичето е било освободено срещу гаранция от 30 милиона томани (около 2000 щатски долара) на 26 Февруари и ще бъде съдена на 2 Март. Молете се Мери да се закрепи физически и духовно и да получи безпристрастно изслушване и да бъде освободена безусловно.
(Източници: Middle East Concern, HRANA)

Също се молете за иранския пастор, Виктор Бет Тамраз и неговата съпруга, Шимирам, чието съдебно заседание за обжалване срещу дълги присъди е било отложено отново тази седмица. Обжалването е свързано с три други случая на трима други християни: Амин Надер Афшари, Хади Асгар и Кажиан Фалах Мохамади. Съдебните заседания са били отложени вече три пъти и са минали вече почти три години откакто четиримата мъже са осъдени. Молете се да няма повече отлагания и за техните оправдателни присъди.
Научете как можете да помогнете на християни, които са били принудени да бягат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.