ЕВАНГЕЛИЕ ПО МАТЕЙ, глава 22:1-14

0

ХАЙДЕ НА СВАТБА! „Небесното царство прилича на цар, който на прави сватба на сина си.” Мат.22:2 Винаги съм смятал, че всеки човек ще иска да присъства на сватбата на Агнеца в Небесното царство. Да, ама Не! Оказва се, че интересите и отношението определят желанието! Не е вярно, че Бог е жесток и не е вярно,…

ЕВАНГЕЛИЕ ПО МАТЕЙ, глава 22:1-14

ЕВАНГЕЛИЕ ПО МАТЕЙ, глава 22:1-14

ХАЙДЕ НА СВАТБА!
Небесното царство прилича на цар, който на прави сватба на сина си.” Мат.22:2

Винаги съм смятал, че всеки човек ще иска да присъства на сватбата на Агнеца в Небесното царство. Да, ама Не! Оказва се, че интересите и отношението определят желанието!
Не е вярно, че Бог е жесток и не е вярно, че Бог не иска да спаси всички хора!
Напротив, точно както в притчата всичко, което трябва да се направи за небесното тържество вече е направено! Нещо повече, слугите обикалят и канят всеки ден. Носят благовестието и призовават, и умоляват, но освен безразличие, срещат арогантно и дори агресивно отношение.

На всички нас, много би ни се искало църквите ни да се изпълнят с „достойни”, елегантни, красиви, образовани и богати наши съграждани, но за жалост те не откликват на поканата. Вместо тях, градската беднота пълни залите предназначени за изисканите!

Това разочарова ли ви?
Притеснява ли ви?
А, тревожи ли ви това, че някои от тях може да се окажат не от „добрите”? Срамувате ли се от тях? Сигурно смятате, че небесното царство може да измени състава си с ниско качествен „материал”?

Недейте! Нивото на Царството се определя от Царя, а не от поканените!
И през ум да не ви минава, че Царя на царете ще снижи критериите! И онези, които първи са били поканени и тези, които ще бъдат доведени от кръстопътищата, ще трябва да бъдат на сватбата със сватбарска дреха! Дрехата е осигурена от Царя и Той има грижата никой от поканените или от доведените „да не нарушава протокола”!

Нали осъзнавате, че не говорим просто за някаква си сватба…
Приятели, става въпрос за СВАТБАТА НА АГНЕЦА! И ние сме участници в нея! Не оставяйте скрупулите и грижите на ежедневието, да ви отклонят от подготовката за празнуването. Не отказвайте поканата, само защото надменните отхвърлят благовестието! Не се тревожете за обкръжението, а се радвайте за славата на Синът Божий, Който е младоженеца! Неговата слава и величие придава нивото на поканените! За всички нас, бедни и богати, учени и прости, стари и млади, самото приближаване към мястото на тържеството е „преминаване от слава в слава”! Духът Му работи във всички нас за да пораснем според Неговите достойнства, пълнота и ръст!

Заслушайте се във вопъла на „Невястата”…

Тя вика към младоженеца:
„Дойди!” и всеки, който Го очаква, нека каже „Дойди Господи Исусе!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.