Евангелие по Лука, глава 10-а

0

ДАВАМ ВИ ВЛАСТ… „И седемдесетте се върнаха с радост, и казаха: Господи, в Твоето име и бесовете се покоряват на нас. А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица. Ето, давам ви власт да настъпвате на змии, и на скорпии, и власт над цялата сила на врага; и нищо няма да ви…

Евангелие по Лука, глава 10-а

Евангелие по Лука, глава 10-а

ДАВАМ ВИ ВЛАСТ…

И седемдесетте се върнаха с радост, и казаха: Господи, в Твоето име и бесовете се покоряват на нас. А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица. Ето, давам ви власт да настъпвате на змии, и на скорпии, и власт над цялата сила на врага; и нищо няма да ви повреди. Обаче, недейте се радва на това, че духовете ви се покоряват; а радвайте се, че имената ви са написани на небесата.“  Лука 10:17-20

Мнозина избягват темата за битка ни със сатана, надявайки се, че ще могат безконфликтно да се разминат с това. Приятели, това е невъзможно! Битка е неизбежна, постоянна и жестока! Ние вече сме в състояние на война! Противникът ни е бил изхвърлен от небесата и е паднал тук, на земята „твърде  разярен“ и „целият свят лежи в лукавия„!(1Йоан 5:19)
Ние, още с раждането си сме били поставени в ситуация, от която има само два изхода:
Или да останем под властта на сатана и той да ни води към духовна, физическа и вечна смърт.
Или да приемем Божията покана за живот, да сключим завет с нашия Господ Исус Христос и да Го следваме!

Ако следваш Христос и си застанал на пътя на правдата, ежедневно ще се сблъскваш с козните на един силен противник, когото трябва да победиш! Нашият Господ, Водач и Цар, вече е победил сатана и не ни е оставил беззащитни!

Ако и да сме изпратени „като агнета посред вълци“ (виж Лука 10:3) Исус ни е дал „власт над цялата сила на врага; и нищо няма да ни повреди„.  Е, ще  се наложи „да настъпваме на змии, и на скорпии“. Вярно, че е неприятно и опасно, но Бог ни е дал власт, дързост и защита за да сме победители. Това е Неговата воля: пълна победата над сатана!

Ето го и условието за да побеждаваме – да не се вплитаме в делата на сатана.
Когато Исус изпраща своите седемдесет ученика, Той им определя какво поведение трябва да имат, как да се прехранват, какво да казват и какво да проповядват.(виж Лука 10:3-11)

Ако ние търпим провали в битките си със сатана, трябва да знаем, че някъде на лично ниво, сме били вече излъгани и победени от него. Не е възможно да го побеждаваме в една битка, колкото и справедлива и по Божията воля тя да е, ако противникът ни държи победени в някоя друга битка.

Време е да разчистим личният си живот от всичко, в което противникът ни държи в неправда и грях, за да имаме власт и сила да побеждаваме сатана!

Но ти, Божий човече, бягай от тези неща и следвай правдата, благочестието, вярата, любовта, търпението, кротостта. Подвизавай се в доброто войнстване на вярата; хвани се за вечния живот, за който си бил призван, като си направил добрата изповед пред мнозина свидетели. 1Тим.6:11,12

%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.