Евангелие по Лука 2 глава

0

КАК СЕ РАЗКРИВАТ ПОМИСЛИТЕ НА СЪРЦАТА НИ? „Да! И на сама тебе меч ще прониже душата ти, за да се открият помислите на много сърца.“ Лука 2:35 За нас раждането на Синът Божи в плът ще си остане най-великото чудо.  Ние приемаме Библейската истина и я изповядваме с вяра и убеденост, че Синът Божи се…

Евангелие по Лука 2 глава

Евангелие по Лука 2 глава

КАК СЕ РАЗКРИВАТ ПОМИСЛИТЕ НА СЪРЦАТА НИ?

„Да! И на сама тебе меч ще прониже душата ти, за да се открият помислите на много сърца.Лука 2:35

За нас раждането на Синът Божи в плът ще си остане най-великото чудо.  Ние приемаме Библейската истина и я изповядваме с вяра и убеденост, че Синът Божи се е въплътил, чрез Светият Дух и девицата Мария!  Мария е станала мощен инструмент в Божията ръка, употребен за наше спасение и благословение. И със сигурност мога да кажа, че всяко Божие изявление, чудо или дело, става по същия начин. Винаги някой посветен на Бога мъж или жена, изпълнен със Светия Дух, бива употребен според Божието намерение за благословение, спасение или отговор на някаква нужда. И това става чудо, мистерия и тайнство, необяснимо нито за този, който се ползва от него, нито за този, чрез когото се явява.

Но има още нещо!
Да станеш проводник на Божията промисъл, благодат и чудеса е БОЛЕЗНЕНО!

Мария е била предупредена: „и на сама тебе меч ще прониже душата ти“.  От моя скромен опит мога да потвърдя, че всички истински Божи служители и мъже и жени, са и страдалци!

Помислете само за Мария! Какво противоречие, неудобство, срам и отхвърляне е изживяла, за да стане девствената майка на въплътилото се Слово!  И после, докато Исус е проповядвал, всяка нападка, провокация и обида срещу синът ѝ, са наранявали и нея. А докато синът ѝ е страдал на кръста, тя е страдала заедно с Него.
Наистина меч е пронизвал душата ѝ!

И за какво е било това страдание – за да се открият помислите на много сърца!

Сега внимавайте!
Абсолютно същото става при отхвърлянето, присмеха и страданието, които изживяват днешните служители, чрез които се вършат Господните дела.
Но не се притеснявайте за тях!
Бъдете внимателни за това, което се открива във нас, когато станем свидетели на отхвърлянето, присмеха и болката на Божите страдалци – тези които изнасят отговора на нуждите и молитвите ни за Божие чудо!  В техните неволи, се откриват скритите истини за нашите помисли, ценности и цели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.