За какво да се радваме?

0

„Винаги се радвайте, непрестанно се молете, за всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Исус Христос!“

                                &nb…

За какво да се радваме?

За какво да се радваме?

За какво да се радваме?
„Винаги се радвайте, непрестанно се молете, за всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Исус Христос!“

                                                              1 Солунци 5:16-18

 

Ако искаме да живеем победоносен живот, то радостта в Господа трябва да бъде винаги в сърцата ни, защото радостта в Господа е нашата сила. Ако Сатана успее да открадне радостта ни, той отнема силата и победата ни.

 

Някой ще каже: "В толкова трудно време живея. Има ли за какво да се радвам?"

 

Да, има много причини, поради които Божието Слово ни насърчава да се радваме. Ако вярваш в Господ Исус Христос, радвай се!

 

Защото Бог ти е дал покаяние, което докарва живот. Радвай се, защото Бог ти е отворил очите на сърцето ти, за да те озари светлината на славното благовестие на Господ Исус Христос. Радвай се, че ти самият участваш в това благовестие и хора се спасяват.

 

Радвай се, защото имаш привилегията да общуваш с Твореца на Вселената, защото имаш Божието слово, което е светилник на нозете ти, храна за душата и здраве за тялото, защото Бог живее в теб чрез Светия Дух, защото Бог те е дарил със здраве, дарби, таланти, за да можеш да работиш и служиш, защото Бог е излял всяко благословение върху теб и семейството ти, защото не си сам, а имаш духовно семейство, имаш църква, където да общуваш с братя и сестри; а Бог е обещал, че където дори двама или трима са събрани в Неговото име, Той е сред нас!

 

Непрестанно се молете! Молитвата без прекъсване означава поддържане на молитвено поведение през цялото време като осъзнаваме Божието присъствие, поддържаме постоянно общение и близки взаимоотношения с Бог Отец. Непрестанната молитва е позиция на сърцето като непрекъсната и осъзната зависимост от Бога. За мен молитвата е най-прекрасният Божи дар след дара вечен живот. 

 

Но нека не молим Бога да направи нещо, което Той вече е направил, или пък ни е заповядал ние да го направим.

Днес моя призив към всички вас е нека молитвите ни не бъдат прошения и молби, а да бъдат молитви на благодарност, почит, прослава и поклонение на Бога Отец в името на Господ Исус Христос и под водителството и подкрепата на Светия Дух.

 

Нека за всичко да благодарим. Вярвам, че благодарността е качество на човека, което толкова добре разкрива вътрешното му духовно и морално здраве. Важно е да благодарим на Бога за всичко, защото ние нямаме нищо, което да не ни е дадено от Бога Отца. Благодарността е повече от това да имаме достатъчно храна, приличен дом, добро здраве или финансова сигурност, защото всяко от тези неща може да бъде загубено за миг. Благодарността е да бъдем признателни на Господа за това, кои сме в Христос, за Неговата жертва за нас на кръста, за Неговото прощение, за надеждата, радостта и живота, както тук, в земята на живите, така и за вечността, за постоянната Му защита, за верния Му промисъл и пребъдващото Му присъствие.

 

Как да покажем благодарността си към Бога? Като живеем живот на вяра в Господ Исус Христос, живот на любов, и то любов не само на думи, но и действие, защото любовта е действие, и то действие с жертва. Благодарността е отношение, което прославя Бога.

 

Нека днес да се зарадваме в Духа, да благодарим на Бог за всичко, което сме и което имаме, и да го прославим в молитва на почит, поклонение, и прослава на Великото Му и Свято Име!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.