Духът и силата на Илия

0

Старият завет завършва с това славно пророчество: „Ето, ще ви изпратя пророк Илия преди идването на великия и страшен ден Господен. И ще обърне сърцата на бащите към децата и сърцата на децата към бащите им, за да не дойда и да поразя земята с…

Духът и силата на Илия

Духът и силата на Илия

Духът и силата на Илия
Старият завет завършва с това славно пророчество: „Ето, ще ви изпратя пророк Илия преди идването на великия и страшен ден Господен. И ще обърне сърцата на бащите към децата и сърцата на децата към бащите им, за да не дойда и да поразя земята с проклятие” (Малахия 4:5-6 NKJV).

 

Исус каза за Йоан: „Ако искате да го приемете, той е Илия, който има да дойде“ (Матей 11:14). С тези свои думи Господ Исус Христос всъщност казваше: „Йоан Кръстител има върху себе си духа и силата на Илия, само ако можехте да го видите.“ Казва ни се, че ангелът Господен пророкува на Захария, че синът му Йоан ще „върви пред него в духа и силата на Илия, за да обърне сърцата на бащите към децата, и непокорните към мъдростта на праведния , за да подготви народ, подготвен за Господа” (вижте Лука 1:17).

 

Вярвам, че пророчеството на Малахия е предназначено и за нас днес. Още веднъж Бог ще постави духа и силата на Илия върху Своите избрани служители. Тези мъже и жени ще бъдат мощно използвани, за да доведат до възстановяването на семействата. Разводите ще бъдат отменени и децата ще бъдат върнати при родителите си.

 

Това пророчество се изпълнява и днес! В град в Тексас невзрачен млад пастор наскоро започна да се моли за спасението на младите хора в местните училища. Бог го помазва с динамичния дух и силата на Илия и не само са спасени стотици местни ученици, но възстановяването се разпространява в училищата, където и да отиде. Хиляди гимназисти са осъдени за техните наркотици, алкохол, сексуални грехове и бунт. Младежите се прибират у дома и се помиряват с родителите си, а омразата им се е превърнала в покаяние. Това ще продължи да се разпространява в цялата страна поради Божието обещание да възстанови родителите и децата.

 

Толкова съм развълнуван от това, което виждам, че едва мога да напиша тези думи. Смирените млади мъже и жени са насочвани от Бог да „излязат и да възстановяват, защото денят Господен идва скоро.” Поради Божиите обещания можем да бъдем уверени, че Той ще унищожи червеите на греха, които разяждат живота на младежите в нашата нация.

 

World Challenge

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.