ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 1

0

CV-то на АПОСТОЛАЧетиво с продължение… „От презвитера до любезния Гай, когото наистина любя:Любезни, моля се ДА БЛАГОУСПЯВАШ и да си ЗДРАВ ВЪВ ВСИЧКО, както благоуспява душата ти. Защото много се зарадвах, когато дойдоха някои братя и свидетелстваха за твоята вярност, според както ти ходиш в истината. По-голяма радост няма за мене от това, да слушам,…

ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 1

ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 1

CV-то на АПОСТОЛА
Четиво с продължение…

„От презвитера до любезния Гай, когото наистина любя:
Любезни, моля се ДА БЛАГОУСПЯВАШ и да си ЗДРАВ ВЪВ ВСИЧКО, както благоуспява душата ти. Защото много се зарадвах, когато дойдоха някои братя и свидетелстваха за твоята вярност, според както ти ходиш в истината. По-голяма радост няма за мене от това, да слушам, че моите чада ходят в истината.ст 1-4

Твърде несправедливо „малките“ послания, както и „малките“ пророци в Библията, са пренебрегвани от читателите. Те обаче са ценни бисери, които не бива да бъдат подценявани!

Това трето, последно послание на апостол Йоан, написано почти в края на неговия живот (около 90 г. сл. Хр.) има за цел да настави и насърчи непознатия за нас и „малък“ Божи служител – Гай.

Истината е, че за Господ, а както може да се уверим от това послание и за апостолът, никой вярващ или Божи служител не е малък, втора ръка или недостатъчно ценен. На фона, на това насърчително послание, самия апостол остава незабележим, не се изтъква, не изброява заслугите си и дори не записва името си, така както и не го правил в Евангелието и в другите си две послания, а само се споменава като редови презвитер.

Той е бил последният останал жив Апостол.
Той е „един от учениците, когото Исус обичаше“ и който „беше се облягал на Исусовото лоно“ (виж Йоан 13:23).
Той е брат на Яков -първият апостол убит заради вярата.
Той се е грижил за майка на Христос до смъртта ѝ.
Той, заради вярата си, на пределна възраст, е бил заточен на остров Патмос.

А ние, ако бяхме на негово място, какво бихме написали в CV*-то си?

Апостол Йоан може да ни бъде пример са смирение – нали!

Следва продължение…


CV – е професионална автобиография, която се използва за кандидатстване за работа. В буквален превод от латински означава „история на живота“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.