Да чуеш със сърцето

0

В днешния забързан свят е истинско предизвикателство да забавим темпото и да приложим в живота си думите от Псалм 46:10: „Притихнете и знайте, че Аз съм Бог“ (NKJV). Толкова много от нас са склонни да се въртят в едни и същи кръгове на д…

Да чуеш със сърцето

Да чуеш със сърцето

Да чуеш със сърцето
В днешния забързан свят е истинско предизвикателство да забавим темпото и да приложим в живота си думите от Псалм 46:10: „Притихнете и знайте, че Аз съм Бог“ (NKJV). Толкова много от нас са склонни да се въртят в едни и същи кръгове на дейност, вместо мъдро и спокойно да седят в нозете на Господ Исус Христос и да се вслушват в думите  Му, за да ги изпълнят.

 

Трябва да сме готови да чуем какво има да ни каже Бог. В евангелието от Матей глава 13, в притчата за сеяча, Исус описва четири реакции към истината на Божието Слово. Първо говори за коравото сърце, което е представено чрез семето, попаднало на пътя. Твърдото сърце не разбира и не приема Словото, и следователно не може да даде никакви плодове.

 

Следва плиткото сърце, което е оприличено на семето, паднало върху земя, заобиколена със скали. Това е илюстрация за тези, които са много емоционални, но нямат дълбочина в живота си. Така те не дават плод.

 

На трето място е стъпканото сърце, представено от семето, което влиза в почвата, но е заглушено от плевели. Това говори за онези, които приемат Словото първоначално, но им липсва покаяние и позволяват на греха да задуши Божието Слово

 

И накрая, Господ Исус говори за онова сърце, което приема Словото и му позволява да донесе плод.

 

Вие определяте каква почва ще бъде сърцето ви. Вие решавате дали ще имате твърдо сърце, повърхностно сърце, стъпкано сърце или плодородно сърце. Вие определяте как Божието Слово ще повлияе на живота ви. От вас зависи.

 

Апостол Яков ни казва: „Затова отхвърлете всяка нечистота и преливащо нечестие, и приемете с кротост насаденото слово, което може да спаси душите ви“ (1:21). 

 

Словото Божие не може да работи в живота ни, ако не го приемем по правилния начин. Това е така, защото е възможно да чуем с ушите си, но не и да го възприемем  със сърцата си.

 

Източник: Harvest ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.