Числа, глава 33 Б

„Изгонете пред себе си всичките жители на земята, изтребете всичките им изображения, унищожете всичките им леяни идоли и съборете всичките им оброчища.„ Числа 33:52 Най-важната част от четиридесет годишната подготовка на израилтяните в пустинята е била да добият убеждението и волята да премахнат всякакво езическо влияние в Обещаната земя. Те е трябвало не само да…

Числа, глава 33 Б

Числа, глава 33 Б

Изгонете пред себе си всичките жители на земята, изтребете всичките им изображения, унищожете всичките им леяни идоли и съборете всичките им оброчища. Числа 33:52

Най-важната част от четиридесет годишната подготовка на израилтяните в пустинята е била да добият убеждението и волята да премахнат всякакво езическо влияние в Обещаната земя. Те е трябвало не само да изгонят езическите племената, които са населявали земята, но и да я очистят от всички идоли и оброчища.

Влизането в Обещаната земя е влизане в по-високо духовно ниво, така както и ние трябва да се стремим към следващите по-високи духовни нива. Ние трябва да осъзнаем, че всяко следващо духовно ниво в развитието ни, не е нещо ново, а нещо изгубено, изоставено и завладяно от противника. Знаем, че природата не търпи празно пространство. След като Обещаната земя на Авраам, Исак и Яков е била напусната от наследниците им, защото са пренебрегнали братолюбието, те са станали роби в Египет, а земята им е била изпълнена със скверните идоли и места за езически поклонения на ханаанците.

В момента, в който наследниците на Авраам Исак и Яков са били готови да се върнат Обещаната земя и да я населят отново, Господ им казва най-важното което трябва да изпълнят:

„Изгонете пред себе си всичките жители на земята, изтребете всичките им изображения, унищожете всичките им леяни идоли и съборете всичките им оброчища. И завладейте земята, и заселете се в нея; защото на вас съм дал тази земя в наследство… Но ако не изгоните пред себе си жителите на земята, тогава онези от тях, които оставите, ще бъдат трън в очите ви и бодил в ребрата ви, и ще ви измъчват в земята, в която живеете.“ Числа 33:52,53 55

За нас, повярвалите в Христос, важат същите принципи!
Ако искаме да влезем в Господните обещания и да ги населим, трябва да изгоним от живота си всички онези „ханаанци“, които ги обитават – това са нашите пороци, слабости, зависимости и грехове. Трябва да разрушим всички идоли, до които нашите слабости и зависимости са ни водили, на поклонение и да унищожим всички наши оброци и грешни традиции.

Ако не изчистим от живота си всички наши зависимости, пороци и идоли, тези които сме си ги запазили непрекъснато ще ни провокират, примамват и притесняват!
Това е много сериозно предупреждение, нали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.