Числа, глава 29

0

ЕСЕННИТЕ БИБЛЕЙСКИ ПРАЗНИЦИЧетиво с продължение… Есенните Библейски празници започват с началото на еврейският месец Тишри, което съответства на средата на нашият месец септември. Празникът на Тръбите (Рош Хашана) празнува се на 1 Тишри.Празникът на Изкуплението (Йом Кипур) 10 Тишри.Празникът Шатри (Сукот) празнува се от 15 до 21 Тишри. ПРАЗНИКЪТ НА ТРЪБИТЕПразникът на тръбите се празнува…

Числа, глава 29

Числа, глава 29

ЕСЕННИТЕ БИБЛЕЙСКИ ПРАЗНИЦИ
Четиво с продължение…

Есенните Библейски празници започват с началото на еврейският месец Тишри, което съответства на средата на нашият месец септември.

Празникът на Тръбите (Рош Хашана) празнува се на 1 Тишри.
Празникът на Изкуплението (Йом Кипур) 10 Тишри.
Празникът Шатри (Сукот) празнува се от 15 до 21 Тишри.

ПРАЗНИКЪТ НА ТРЪБИТЕ
Празникът на тръбите се празнува в началото на еврейския месец Тишри и поставя начало на всеобщо покаяние и освещаване пред Бога. Той е един от петте празника, определени като „Господни“ – Пасха (Числа 28:16–25), Петдесятница (Числа 28: 26–31), Тръби (Числа 29: 1–6), Изкупление (Числа 29:7–11) и празникът на Шатрите (Числа 29:12–38).

Празникът на тръбите се празнува в първият ден, от седмия месец Тишри. Името му идва от заповедта да бъде ден на „тръбен призив“ (Числа 29:1) Основната цел на този „призив“ е бил, да подбуди хората към покаяние. Дните на този празник с били наричани „дни на страхопочитание“. Пророк Йоил се провиква:
Затръбете в Сион
и дайте тревога на святия Ми хълм;
нека се разтреперят всички жители на страната,
защото иде денят Господен..“. Йоил2:1

Дълбоко съм натъжен, че в моята страна никога не е имало ден и празник на покаянието, като празникът на тръбите. Колко жалко е, че дори и в църквата все по-рядко се чува призив за покаяние. Проповедниците и евангелизаторите старателно избягват думата покаяние и наблягат в посланията си за благословенията, изцеленията и просперитета.

Жалко, жалко, жалко защото всички ние имаме нужда от покаяние! Това, което ни се случва – разделенията, провалите и пандемията, би трябвало да ни водят към покаяние, но защото в църквите сме закоравели към покаянието в страната ни владее озлоблението, арогантността и горчивината.
Народът ни има нужда от покаяние!
Обществото ни има нужда от покаяние!
Църквите ни имат крещяща нужда от покаяние!
Семействата ни имат нужда от покаяние!
Ние имаме имаме нужда от покаяние!
Аз имам нужда от покаяние!
Боже, прости мене грешния!

Ако покаянието ни не води до изкупление, горко ни!
Следва продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.