Божието благоволение

0

/Бог/Не се наслаждава в силата на коня, нито има благоволение в краката на мъжете. ГОСПОД има благоволение в онези, които се боят от Него,  в онези, които уповават на Неговата милост. Псалм 147:10–11 Човешката сила и мъдрост, не впечатляват изобщо Бог. Може да се чувстваме силни, умни и мъдри, но нещо малко може да се случи,
>>>>

Божието благоволение

Божието благоволение

/Бог/Не се наслаждава в силата на коня, нито има благоволение в краката на мъжете. ГОСПОД има благоволение в онези, които се боят от Него,  в онези, които уповават на Неговата милост. Псалм 147:10–11

Човешката сила и мъдрост, не впечатляват изобщо Бог. Може да се чувстваме силни, умни и мъдри, но нещо малко може да се случи, което да е като пръчка в колелото на живота ни и да ни ограби от всичката сила, ум и мъдрост.

В един университет в Африка, славещ се с най-добрите маратонци в света, на сутрешната служба, пастора напомнил на всички за крехкостта на човешкото тяло и плът. Той казал „може да се чувствате много силни и много енергични, но само един комар да ви ухапе, и малката бактерия на малария да влезе във вас, и до 24 часа ще треперите като лист. Ще се гърчите, ще сте в треска, нищо няма да може да правите освен да лежите, и то не по ваше желание. И това е, което един малък комар може да направи.“ Та, Бог изобщо не е впечатлен от нашата сила, ум и мъдрост.

Бог обаче е впечатлен до степен, че обича тези, които се боят от Него, като поставят надеждата си в Неговата безгранична любов. Има само една реакция на човешкото сърце, на която Бог обръща внимание, и това е вярата основана на обич и посвещение към Него. Не разчитайте на собствените си възможности, нито на силата си. Скоро те ще намалеят.

Затова разчитайте на Бог – доверете се на Бог, доверете се на Неговата вечна любов, вярност и милост. Надявайте се на Него, и Той няма да ви остави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.