Божията вярност е сила

0

Един от най-важните стихове в цялото Писание се намира в първото послание на Петър, където апостолът говори за необходимостта от изпитание на нашата вяра. Апостолът пише:

 

„За да може истинността на вашата вяра, която е много по-…

Божията вярност е сила

Божията вярност е сила

Божията вярност е сила
Един от най-важните стихове в цялото Писание се намира в първото послание на Петър, където апостолът говори за необходимостта от изпитание на нашата вяра. Апостолът пише:

 

„За да може истинността на вашата вяра, която е много по-ценна от златото, което загива, въпреки че е изпитано с огън, да се намери за хвала, почит и слава при откровението на Исус Христос“ (1 Петър 1:7, NKJV) .

 

Гръцката дума, използвана за изпитания тук, означава „изследване или тестване чрез трудности и премеждия“. Този пасаж предполага, че Бог казва: „Вярата ви е ценна за мен, по-ценна от цялото богатство на този свят, което един ден ще загине. В тези последни дни, когато врагът изпраща всякакво зло срещу теб, искам да можеш да устоиш силен с непоклатима вяра.”

 

Петър казва: „Тогава Господ знае как да избави благочестивите от изкушенията и да запази неправедните под наказание за деня на съда” (2 Петрово 2:9). Гръцката дума тук, която се използва за изкушение, означава „доказване при несгоди“. Ясно е, че Бог не иска да ни държи в нашите изпитания. Защо би искал да ни държи в разгара на изкушенията и страданията? Той не получава никаква слава от изпитанието на Неговите деца, а от резултатите от нашите тестове!

 

Има само един начин да успеем в нашите изпитания и той е да преминем теста. Помислете за това. Когато бяхте в училище, как най-накрая успяхте да завършите? Издържахте последния изпит, нали? Ако не успеете, ще бъдете върнати в клас, за да го повторите.

 

Такъв беше случаят с древния Израел. Когато Бог ги доведе до Червеното море, Той изпита народа Си, подложи ги на тест. Бог ги доведе до самия ръб на унищожението, заобикаляйки ги с планини от двете страни, море от едната и приближаващ враг от другата.

 

И все пак Господ постави Израел в тази ситуация, очаквайки известна реакция. Искаше хората Му да признаят своята безпомощност. Той искаше да ги чуе да казват: „Ние помним как Бог ни избави от язви. Помним как ни изведе от пещта на скръбта, където правехме тухли без слама и нямахме почивка. Бог ни избави тогава и ще го направи отново!

 

Нека се радваме на Неговата вярност. Той е Бог и ни е дал обещания, които ще изпълни. Той ще ни пази от всеки враг, който идва срещу нас.”

 

Такава вяра е сладък тамян за Бога.

 

Източник: World Challenge

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.