БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПОДКРЕПАТА И МОЛИТВИТЕ ПРЕЗ 2014 ГОДИНА

6

Тази година толкова много християни по света посрещнаха безпощадна опозиция заради своята вяра – затова повече от всякога беше нужно да им напомняме, че не са сами, че са част от едно световно семейство. Затова сме ви благодарни за вашата щедра подкрепа и постоянни молитви. Докато се готвим да отпразнуваме Исусовото рождение, ние благодарим на Бог, че Той работи чрез хората Си – хора като вас – за да донесе светлина и надежда на грешния свят.

Библията ни казва, че нашите молитви са силни; много сме насърчени от отговорите на тези молитви през 2014 година.

С радост научихме, че само през последната седмица са били отменени три тежки присъди на трима църковни водачи в Иран – Бенам Ирани, Матиас Хагнеджад и Силас Рабани. По същия начин пастор Давуд Алиджани беше освободен предсрочно от затвора през януари.

Имаше международен протест заради смъртната присъда, издадена на християнката от Судан, Мериам Яхия Ибрахим. В резултат на това през юни тя бе оправдана по обвиненията за „вероотстъпничество” и „прелюбодейство”, а мароканския евангелист Мохамед ел Балди (познат като Балади) получи обвинение за „обръщение на хора към християнската вяра”, което беше отменено след обжалване през февруари.

Но все пак, разбира се, има места, където християните все още имат нужда от настойчиви молитви.

В Средния изток, в страни като Сирия и Ирак, опасността от нападения на Ислямската държава значително нараства. В северна и централна Нигерия екстремистите от Боко Харам продължават да извършват чести нападения, насочени предимно към християните. Тази неделя фуланските екстремисти убиха петима християни при на нападения на села в Агату, щата Бенуе.

Продължаваме да се молим за режимите, които хвърлят християните в затвора. В Иран няколко вярващи все още остават зад решетките, сред които Ебрахим Фирузи и пасторите Бенам Ирани и Саид Абедини.

Християните в Пакистан продължават да са под сериозен натиск заради законите за богохулство в страната. Хора като Ася Биби и Зафар Бати остават зад решетките. Бруталното убийство на двойката Шехзад Масих и жена му Шама, изгорени в тухлена пещ в Пунджаб през ноември, беше смразяващо напомняне за необходимостта тези закони да бъдат отменени. Миналата седмица нашите партньори в Пакистан съобщиха за рязкото нарастване на броя на нападенията над християнките – момичета и жени, които стават лесна жертва заради ниския си социален статус.

В много страни християните са лишени от правото свободно да участват в богослужения. Тази седмица събранието на църква ГКИ Ясмин в гр. Богор (Индонезия) е помолило индонезийската полиция за защита, тъй като ще празнува Рождество на открито. Разрешителното на църквата бе отнето от от общинския съвет на Богор преди 4 години.

Благодарим ви за това, че продължавате да ходите с нас и с нашите гонени братя и сестри по света. Пожелаваме ви радостно прекарване на Рождество и мирна 2015 година.

* Помолете Бог да защити Своите хора в дните около Рождество. Молете се Исус, Принцът на мира, да бъде с християните в областите, в които има конфликти, като Нигерия и Средния изток.

* Молете се радостта на Господа да бъде с християните навсякъде по света, и особено с тези, които ще трябва да проведат своите богослужения тайно, и тези, които са в затвора заради вярата си.
* Молете се особено за семействата, които на Рождество ще са отделени от близките си заради гоненията. Помолете Бог да да им даде добри приятели, които да ги утешат и насърчат.

6 thoughts on “БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПОДКРЕПАТА И МОЛИТВИТЕ ПРЕЗ 2014 ГОДИНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.