Белият дом обяви, че ракетата, поразила болница в Газа, не е дело на Израел

0

Държавата Израел "не е отговорна" за смъртоносната експлозия в англиканска болница в Газа, която според палестинците е убила 471 души, казаха американски служители в сряда.

 

В изявление на говорителя на Съвета за национална с…

Белият дом обяви, че ракетата, поразила болница в Газа, не е дело на Израел
Държавата Израел "не е отговорна" за смъртоносната експлозия в англиканска болница в Газа, която според палестинците е убила 471 души, казаха американски служители в сряда.

 

В изявление на говорителя на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън се казва, че оценката се основава на няколко фактора, включително данни от „снимки отгоре, прихващания и информация от отворен източник“.

 

По-рано в сряда, по време на посещение в Израел на фона на продължаващото напрежение след изненадващото нападение на Хамас на 7 октомври, президентът Джо Байдън повтори официалните изявления на Израелските отбранителни сили (IDF) и каза, че въздушният удар във вторник срещу болницата Ал-Ахли в Газа изглежда е свързан с „объркана ракета, изстреляна от терористична група в Газа“.

 

В понеделник управлявана от англиканската църква новинарска служба съобщи, че "израелска ракета" е повредила сериозно два етажа от центъра за лечение на рак на болницата Ал-Ахли, който включва отделения за ултразвук и мамография. Съобщава се, че четирима болнични служители са били ранени при атаката.

 

„Диагностичният център е перлата в короната на болница Ахли, предоставяща диагностика на рак като прелюдия към различни възможности за лечение както в Ахли, така и в други заведения“, каза в изявление англиканският архиепископ на Йерусалим Хосам Наум. „Следващия месец трябваше да отворим нов център за химиотерапия там в партньорство с болница „Аугуста Виктория“ на Елеонския хълм – основна причина за нашето посещение в болницата миналата седмица.

 

„Моля, продължавайте да се молите за безопасността на болницата, нейния персонал и пациентите и бежанците, които са настанени там“, добави той.

 

Основана през 1882 г. и с приблизително 3500 амбулаторни посещения на месец в своето съоръжение с 80 легла, болницата ал-Ахли е „единственото независимо, ръководено от християни медицинско заведение“ в Газа, според The Post.

 

Болницата, управлявана от епископската епархия на Йерусалим, обслужва също около 300 хирургични пациенти и 600 радиологични посещения на месец и предлага безплатна програма за ранно откриване на рак на гърдата за жени на 40 и повече години.

 

Нейната мисия е да „прослави Бога и да свидетелства за Неговата любов, проявена в живота на Исус Христос“ чрез здравни услуги на своите междурелигиозни съседи „без да се засягат религиозни или етнически общности и независимо от социална класа, пол и политическа принадлежност“.

 

Израел и околният регион на Близкия изток бяха атакувани от терористите от Хамас, които нахлуха в Южен Израел на 7 октомври, убивайки повече от 1400 души и ранявайки повече от 3400. Хамас също държи до 200 души като заложници, някои от които са американци.

 

Израелските сили твърдят, че над 1500 бойци на Хамас са били убити при атаката.

Израел отвърна с въздушни удари, които според него са били насочени срещу инфраструктурата на Хамас и местата в Газа, където се крият терористите.

 

Christian Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.