Азербайджан закрива протестнантска църква

0

41893301[1]1 Царе 24:15 Господ нека бъде съдия и нека съди между мене и тебе; нека види, нека се застъпи за делото ми и нека ме избави от ръката ти.

В първия известен случай на затваряне на църква под новия Азербайджански закон за религиите, в сряда, 25 април, съдия в Баку се е произнесъл за закриване на протестнантската църква По-голяма Благодат (Greater Grace Protestant church). Съгласно условията на решението, религиозната дейност на църквата или нейните членове е незаконно и подлежи на наказание. Църквата възнамерява да обжалва решението. Въпреки, че църквата се е регистрирала пред държавата през 1993 г., тя не се е пререгистрирала през 2009 г., когато е влязъл в сила новия закон за религиите, понеже водачите на църквата са смятали, че църквата е вече регистрирана. Стотици църкви, които са се пререгистрирали през 2009 г. все още чакат държавната комисия да отговори на техните заявления. В някои случаи, на църквите е отказана регистрация, поради неуточнени грешки в техните заявления. Християните се опасяват, че решението за По-голяма Благодат поставя опасен прецедент за други църкви в страната.

Молете се за Божията намеса по казуса с църква По-голяма Благодат. Молете се Божията най-голяма благодат да докосне сърцата и да отвори очите на съдиите и влстите в Азербайджан и те да преживеят лична среща с Исус Христос – верният и истински Свидетел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.