„Армията на спасението“ – служение с посвещение

0

2023 година беше най-напрегнатата за „Армията на спасението“ в България, ако трябва да я сравняваме с 2021 и 2022 година.

 

В края на 2022 година „Армията на спасението“ започна служение сред децата. С течение на…

„Армията на спасението“ – служение с посвещение

„Армията на спасението“ – служение с посвещение

„Армията на спасението“ – служение с посвещение
2023 година беше най-напрегнатата за „Армията на спасението“ в България, ако трябва да я сравняваме с 2021 и 2022 година.

 

В края на 2022 година „Армията на спасението“ започна служение сред децата. С течение на времето то се разрасна и в края на 2023 година вече имаме три групи за работа сред деца във възрастовия диапазон от бебета до 18-годишна възраст.

 

Всяка събота от 10.00 часа започва своята работа клубът за майки и малки дечица. В ранния следобед стартира клубът за юноши на възраст 12-17 години. А малко по-късно в 15.00 часа се събират деца на възраст 6-11 години. 

 

Интересното е, че майките на всички тези деца не просто наблюдават безучастно как децата им изучават Божието слово, но и те самите слушат поученията. Докато децата имат своите занимания техните майки са заети с ръкоделие. Това им помага да се сближат помежду си и да продължат да общуват дори и след като излязат от църквата.

 

През февруари 2023 година „Армията на спасението“ проведе своето първо неделно богослужение, което продължава да се организира всяка неделя от 17.00 часа.

 

От началото на 2024 година богослужението ще се провежда преди обяд, а именно ще започва в 10.00 часа сутринта.

 

При нас идват най-различни хора и ние се радваме, че можем да им послужим, точно така, както е правил нашият Спасител, Господ Исус Христос.

 

За нас е огромна отговорност да служим в страна, която не познаваме, но сме напълно убедени, че именно Бог ни е довел тук и сме уверени в призванието си. Някой друг път ще ви разкажем за това, защото вярваме, че нашето свидетелство ще насърчи други християни като вдъхне смелост на онези, които се нуждаят от нея.

 

Много хора възприемат „Армията на спасението“ като благотворителна организация и причината е в това, че тя наистина организира много прекрасни дейности. Всички те имат за цел да снабдят основни човешки нужди. Но ако се вгледате в самата сърцевина на „Армията на спасението“, ще видите, че същността на нашата организация е да занесе Евангелието на света, който толкова силно се нуждае от Спасител.

 

Основателят на „Армията на спасението“, генерал Уилям Бут, е казал: „Преди да споделиш с гладния Евангелието, дай му да се нахрани и после направи онова, за което Бог те е призовал, разкажи му за Спасителя.“

 

Точно това прави и „Армията на спасението“ в България. През 2023 година „Армията на спасението“ е оказала помощ на повече от 30 000 души посредством различни програми.

 

В течение на изминалата година програмите, насочени около работата с деца, бяха посетени от повече от 2400 души. В детските лагери за деца и юноши участваха около 75 човека. И когато хората ни питат: „Защо правите всичко това?“, ние отговаряме: „Любовта на Христос ни мотивира.“

 

Какво по-огромно благословение от това да видиш как повече от 40 деца посвещават своя живот на Христос по време на летния лагер, коленичили до олтара, който направихме от обикновени парчета дърво.

 

Определили сме 2024 година за година в служение на семейството. Ние вярваме, че Бог е загрижен за хората от всички възрасти и сме на мнение, че в една здрава и стабилна църква трябва да има представители от всички поколения. Много неща ни предстоят занапред и ние не знаем какво крие утрешният ден, но постоянстваме в молитва, бодри и последователни да вършим Господното дело, така че когато Той дойде, да ни намери работещи на Неговата нива.

 

Бог не ни е призовал постоянно да сме заети с нещо, но Той очаква от нас да следваме Неговия пример. Точно това се стараем да вършим.

 

Много сме благодарни на различни църкви в София за тяхната подкрепа в период на адаптация в културата и начина на живот в България.

Благославяме народа на България.

 

На нашия сайт тук можете да видите различни снимки от детското ни служение, както и другите служения, с които „Армията на спасението“ е ангажирана в момента.

 

 

С уважение: Едуард Лебедев

Регионален лидер за България

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.