АЛЖИР – Църква е заплашена със затваряне

3

Молете се за нашите братя и сестри в северен Алжир, където една църква в обл. Кабилия е заплашена със затваряне.

Властите са предупредили, че ще започнат правни действия срещу презвитера на църквата, ако продължи да провежда служби.

През последната седмица на февруари от църквата са получили писмо, в което им се казва да спрат всякакви религиозни дейности, защото е в нарушение с постановление от 2006 г., регламентиращо използването на сградите като места за поклонение.

Църквите в Алжир са длъжни да искат разрешително, за да ползват някоя сграда за практикуване на всяка религия, различна от исляма – но властите рядко отговарят на подадените молби. През 2011 църква в Беджая, провинция в Кабилия, бе изправена пред същата заплаха, след като кметът на населеното място нареди тя да бъде затворена, но след това той оттегли заповедта си заради протестите на християните и активистите защитници на правата на вероизповеданието.

  • Молете се властите в Кабилия да оттеглят наредбата си за затваряне на църквата.
  • Молете Бог да благослови църквата и презвитера й;нека те да изпитат Неговия съвършен мир.
  • Молете се властите на Кабилия да започнат да гледат на християните като на движеща сила в обществото.

Новини: Молете се за християните от Иран презвитер Амин Каки, Хосеин Барунзадех, Мохамад Бахрами и Рахман Бахмани. Има сведения, че съдът в Ахуаз е отхвърлил обжалването им и е потвърдил едногодишната присъда за „опит за разпространяване на християнството и промяна на вярата на мюсюлмани”. Освен това им е забранено да провеждат и да присъстват на църковни събрания в продължения на две години. Четиримата бяха арестувани по време на пикник в Шуш през 2014 г. (съобщение от 27.01). Вече всички са лежали известно време в затвора, но още не се знае дали и кога ще бъдат върнати обратно в затвора.

3 thoughts on “АЛЖИР – Църква е заплашена със затваряне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.