20 – годишен християнин убит от ислямист в Пакистан

0

Бащата на 20-годишен християнин, който е бил застрелян в Пакистан този месец, споделя, че призналият убиец е бил воден от силната си омраза към християните и евреите.

 

Фархан Ул Камар е застрелян в къщата си в село Талуанди Инаят Хан, …

20 – годишен християнин убит от ислямист в Пакистан

20 – годишен християнин убит от ислямист в Пакистан

20 - годишен християнин убит от ислямист в Пакистан
Бащата на 20-годишен християнин, който е бил застрелян в Пакистан този месец, споделя, че призналият убиец е бил воден от силната си омраза към християните и евреите.

 

Фархан Ул Камар е застрелян в къщата си в село Талуанди Инаят Хан, Пасрур Техсил на област Сиалкот, провинция Пенджаб, в присъствието на други членове на семейството на 9 ноември. Бащата на убития Кристиан, Нур Ул Камар, казва, че убиецът Мохамед Зубаир, проявява омраза към християните и евреите, като погрешно нарича семейството евреи, докато злослови срещу тях.

 

Ул Камар каза, че не е сигурен защо Зубаир е решил да убие сина му, въпреки че убиецът и Фархан Ул Камар са имали малък спор предишния ден. Зубаир извършва нападението в 3 часа сутринта на 9 ноември, и държи семейството на младежа като заложници на прицел близо 40 минути, отказвайки да ги пусне да се доближат до смъртоносно ранения им син, пояснява Ул Камар.

 

„Синът ми се бореше за живота си, кървеше обилно от огнестрелните рани, но неговият убиец Мохамед Зубаир не ни позволи дори да му дадем вода, камо ли да го утешим“, каза Ул Камар пред Morning Star News. „Той многократно ни наричаше „евреи“, като ругаеше и размахваше оръжието си срещу нас. Всички гледахме безпомощно, умолявайки го да си тръгне, но той не искаше да си отиде.

 

В крайна сметка Зубаир му казал да отиде на покрива и да остане там, докато си отиде, каза Ул Камар.

 

„Докато отивах, Зубаир насочи пистолета към жена ми и ѝ нареди да отключи главната порта“, каза той. „Той седна на мотоциклета си, който беше паркиран отвън, стреля три пъти във въздуха с пистолета си и извика „Аллаху Акбар [Бог е велик, лозунг на джихадистите]“ два-три пъти, преди да потегли.“

 

Скърбящият баща казва, че веднага след като Зубаир си тръгнал, семейството се събрало около окървавения му син и започнало да вика за помощ.

 

„Никой от нашите съседи не се намеси дори след като чу първите три изстрела срещу Фархан от Зубаир“, каза Ул Камар. „Никой не излезе извън домовете си, когато си тръгваше… всички се страхуваха от него.“

 

Бащата казва, че синът му е издъхнал на път за болницата.

 

„Лекарите казаха, че биха могли да положат усилия да спасят живота му, ако го бяхме довели там навреме“, каза Ул Камар пред Morning Star News.

 

Зубаир никога не е крил омразата си към християните, но поведението му се влоши, след като израелско-палестинският конфликт избухна във война в Газа миналия месец, каза Ул Камар. Няколко християнски семейства избягаха от селото, след като мюсюлманите пребиха двама братя християни, Акиб Джавед и Ашер Джавед, за това, че според съобщенията са изразили подкрепа за Израел.

 

„Някои пет-шест християнски момчета, включително Акиб и Ашер, са напуснали селото, защото се страхуват да не бъдат отново обект на екстремистки елементи“, каза Ул Камар, добавяйки, че местонахождението им е неизвестно.

 

Той каза, че семейството е решило да не разкрива тези подробности по-рано, защото се опасявало от негативна реакция от страна на местните мюсюлмани.

 

„Мълчахме, защото не искахме религиозните водачи да си помислят, че придаваме „религиозна окраска“ на убийството на сина ни, но това е истината“, каза Ул Камар.

 

Бащата на починалия каза, че след като убил Фархан Ул Камар, Зубаир се прибрал у дома, където полицията го намерила да спи спокойно в леглото си.

 

Morning Star News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.