71ва Генерална Асамблея на Световната Божия Църква 2006

26.07.2006 0 By Evangelsko.info

assembly

Генералната Асамблея на Световната Божия Църква стартира на 24 юли 2006 в „кръстопътя на Америка” Индианаполис. Асамблеята е 71ва по ред в историята на църквата. Свиква се на всеки две години, като главен елемент в нея е избирането на ново ръководство на деноминацията.

Тази година, темата на Асамблеята „Прокламирайки силата на Петдесятница” в чест на сто годишнината от съживлението на улица Азуза в Лос Анжелис. Програмата предвижда разглеждане на важни въпроси свързани с интернационализацията на църквата и нейната финансова стратегия. Тези въпроси са жизнено важни са по-нататъшното развитие на мисионерския департамент на Божия Църква, както и на взаимоотношенията на деноминацията с нейни клонове и събрания извън границите на САЩ.

Обикновено на Асамблеята присъстват около 15,000 представители на локални църкви. Първата и най-важна точка от програмата е избирането на ново ръководство. Изборът се извършва в първото бизнес събрание което започва вторник сутрин. Номинациите са предложени и избирани чрез тайно гласуване на Общия съвет съставен от всички пастори и служители ординирани от деноминацията. На 71вата Асамблея на Световната Божия Църква в Индианаполис 2006 бяха постигнати следните избори в ръководството на деноминацията:

Генерален старейшина: Д-р Денис Макгуаър
Първи асистент на главния старейшина: Д-р Реймън Колпепър
Втори асистент на главния старейшина: Том Хил
Трети асистент на главния старейшина: Д-р Орвал Хегин
Генерален секретар: Д-р Пол Л. Уолкър