Пастор е убит а семейството му похитено

Пастор е убит а семейството му похитено

23.03.2019 1 By Evangelsko.info

Молят ни да издигнем пред Бога съпругата и семйството на пастор Ятау, които са държани в плен в ръцете на жестоки похитители. Да се молим за сила и смелост и за тяхното скорошно освобождаване.

Пастора е убит, а семейството му е отвлечено, след като на 7 февруари в щат Замфара, северна Нигерия, въоръжен е стрелял по тяхната кола.
Колата на пастор Антъни Идрис Ятау е излязла от пътя след стрелбата, а той и семейството му са били издърпани. Тялото на пастора е било намерено два дни по-късно, на 9 февруари, но местонахождението на неговата съпруга, три деца и две доведени сестри са неизвестни към момента.
Според местен източник похитителите държат децата на отделни места и са поискали откуп за освобождаването на семейството.
„Всеки е тъжен в момента и се страхува за живота на членовете на неговото семейство. Службите за сигурност знаят за случая, но все още няма нищо“, споделят източници.
Пастор Ятау, който е оцелял след по-ранно отвличане през септември 2006 г., е пътувал от служението си в Сокото до ново място, където е бил поставен в Кацина, на около 250 мили, когато се е случило нападението.
Замфара е печално известна с отвличания и нападения от въоръжени групировки на фулани, които тероризират християнските земеделски общности. Баронеса Кокс, подкрепяща Barnabas Fund, която е повдигнала въпроса за нападенията на Фулани в Камарата на лордовете на 17 юли 2018 г., казва, че сега бойците са толкова добре въоръжени, че някои смятат, че могат да воюват за Боко Харам, ислямистката групировка, която иска да изгони християните от северна Нигерия.

A pastor was murdered and his family kidnapped after gunmen opened fire on their car on 7 February in Zamfara state, northern Nigeria.