Пакистан избухва в ярост след оправдаването на Ася Биби

11.11.2018 0 By Evangelsko.info

Ася Биби е оправдана от Върховния съд в Лахор, след като прекарала осем години в смъртна присъда за „богохулство“.

Този ход е много противоречив в тази консервативна мюсюлманска нация. Вече са били атакувани две църкви и в няколко града и са се събрали много протестиращи. Молим ви, помолете се за Ася и нашето по-широко християнско семейство в Пакистан, в следствие на нарастващото напрежение след оправдаването на Ася. Загрижеността нараства за безопасността на Ася и нейното семейство – и за по-широката християнска общност. Протестиращите в районите Коранги и Киамари в Карачи вече са запалили две църкви, а в Карачи са били призовани за повече протести след следобедните молитви. В Исламабад демонстрантите, изгаряли гуми, блокирали магистрали и пътища, докато наши сътрудници съобщават, че има тежко полицейско присъствие в храма на Гуаханабад в Лахор, който е бил сцена на църковни атентати и бунтове през 2015 г. Още не е ясно кога ще бъде освободена Ася Биби. Съобщава се, че е заявила пред агенция АФП: “Не мога да повярвам на това, което чувам … Просто не знам какво да кажа. Много съм щастлива.”

* Прославете Бога, че Ася е оправдана и се молете тя скоро да се събере със семейството си.
* Молим ви, помолете се за закрила на семейството й, апелативните съдии, нейния адвокат, както и за християнската общност в Пакистан. Молете се протестите да отминат.
* Молете се за мюсюлманските водачи на тълпите, които са разгневени от оправдаването на Ася, защото вярват, че твърдението за богохулство срещу някого е достатъчно основание за убийство. Помолете Бог да прогласи Своя мир вместо техния гняв и ревност.