Нигерия: 22 християни загинали

Нигерия: 22 християни загинали

20.10.2020 0 By Evangelsko.info

## Нигерия: Над двадесет и двама християни загинали при нападение на църква

*Източник: Release International*

Ислямски екстремисти от групировката „Боко Харам“ бяха обвинени за бомбен взрив над църква в щата Адамава, Нигерия, при който най-малко 22 християни бяха убити. Източници свидетелстват, че в неделя, 22 тела са открити в църквата в селището Вага Чакава, но има и други убити, при опита им да избягат. Освен тях, по-късно през деня и други са били убити в храстите наоколо, след като са били взети за заложници – предимно жени, деца и възрастни. Morning Star News съобщава за около 45 загинали, включително двама полицаи. Оцелелите разказват, че нападателите са използвали самоделни бомби и пистолети. Намиращите се наоколо домове също са били изгорени. Адамава е един от трите североизточни щата, в които правителството е обявило извънредно военно положение през май миналата година.

* Да се молим Бог да утеши всички близки на загиналите от това нападение и да възстанови всички ранени и травматизирани.

* Да продължим да се молим за мъдрост и решителност на длъжностните лица в Нигерия, ангажирани в борбата с „Боко Харам“ и други екстремисти.

Нови сведения:

Иранската християнка Шахназ Яйзан е освободена условно от затвора. Съпругата на пастора на църква Асамблеи на Бога в Ахваз е последната от четиримата християни, освободени, след като бяха осъдени на по една година затвор по обвинения, включващи и „обръщане от исляма“. Освобождаването на Шахназ е условно и тя трябва да дава отчет на Революционния съд в Ахваз на всеки четири месеца. Благодарим на Бог за освобождаването на Шахназ и на нейния съпруг пастор Фархад Сабокроох в края на миналата година. На двамата им е било казано да напуснат Ахваз и им е забранено да провеждат църковни служби.